SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'Putin kanlı çatışmaya kilitlendi' 60 yıllık tanklar depodan çıktı...

'Putin kanlı çatışmaya kilitlendi' 60 yıllık tanklar depodan çıktı...

27 Mayıs 2022 Cuma - 16:42




Donbas bölgesinde zafer kazanmak isteyen Rusya Devlet Başkanı Putin'in ordusunun verdiği ağır kayıplardan sonra depolardaki 60 yıllık tankları savaş alanına gönderdiği ortaya çıktı. Çoğunun 'çalışamaz durumda' olduğu iddia edilen tanklar Ukrayna'nın güneydoğusundaki Melitopol kentindeki bir tren istasyonunda görüntülendi.





Ukrayna savaşında umduğunu bulamadığı için askerlerini Başkent Kiev ve çevresinden çekip Donbas bölgesine yoğunlaşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu bölgede istediği zafere ulaşmak için tüm seçenekleri devreye soktu.

Rus ordusunda başarısız olan isimleri görevden alıp yerine yenilerini getiren Rus lider şimdiye kadar savaşta kullanmadığı yeni silahlarını da gün yüzüne çıkardı. 'Terminatör' olarak bilinen BMPT Tank destek aracının Ukrayna'ya gönderildiği açıklanırken Rusya'nın 60 yıllık tanklarının da bölgede yeniden konuşlandırıldığı bildirildi.

İDDİALAR DOĞRU ÇIKTI, UKRAYNA'DA GÖRÜNTÜLENDİLER

1961 gibi erken bir tarihte üretime başlayan T-62 Rus tanklarının depolardan çıkarıldığı iddialarından hemen sonra söz konusu tanklar Ukrayna'nın güneydoğusundaki Melitopol kentindeki bir tren istasyonunda fotoğraflandı.

Moskova'nın 60 yıllık tanklarını depolardan çıkarması, Rus ordusunun savaşta verdiği kayıpların boyutuyla ilgili soruları yeniden gündeme getirdi. Putin kanlı çatışmaya kilitlendi 60 yıllık tanklar depodan çıktı...

İKLİM AÇISINDAN YETERSİZ VE ÇOĞU ÇALIŞAMAZ DURUMDA

Uluslararası Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'ne göre, Rusya'nın daha modern T-90, T-80 ve T-72 tanklarından yaklaşık 2.900'ü şu anda hizmette. Depolarda ise farklı nesillerden yaklaşık 10 bin tank daha var.

Ancak depolardaki tankların Rusya'nın sert ve değişken iklimi açısından yetersiz olduğu ve uzun vadeli bakım nedeniyle muhtemelen çalışamaz durumda olduğu düşünülüyor.


"PUTİN KANLI ÇATIŞMAYA KİLİTLENDİ"

Putin'in depolardaki kullanılamaz tankları bile savaş alanına sürmesi batı medyasında geniş yer aldı ve 'Putin kanlı bir çatışmaya kilitlendi' yorumlarına neden oldu.

Rus birlikleri son günlerde Luhansk bölgesinde hala Ukrayna kontrolündeki olan Severodonetsk ve Lysychansk'ı ele geçirmek için topyekûn bir saldırıya başladı. Putin kanlı çatışmaya kilitlendi 60 yıllık tanklar depodan çıktı...

RUS TANKLARI  SAVAŞIN BAŞINDAN BERİ TARTIŞMA KONUSU

Savaşın başladığı ilk günden bu yana Rus tanklarında peş peşe meydana gelen patlamalar tüm dünyanın ilgisini çekmiş, söz konusu patlamaların basit bir tasarım hatasının gözden kaçırılması nedeni ile gerçekleştiği ortaya çıkmıştı.

Ukrayna savaşı için Sovyet döneminden kalma tanklarını sahaya süren Moskova araçlarını 'yürüyen tabutlar' haline getiren ölümcül tasarım hatasını görmezden gelince sonuç tam bir fiyasko oldu.

RUS TANKLARINDAKİ ÖLÜMCÜL HATA


Peki Rus tanklarındaki ölümcül hata ne? Batı tanklarının aksine Rus tankların taretinde bulunan silindir hazneye 40 adet mermi istiflendiği için tanklar olası kazalara karşı savunması hale geliyor.

Tanklardan yapılan herhangi bir ateşleme haznede zincirleme reaksiyona neden olup tüm mühimmatın aynı anda patlamasına neden olabiliyor. Putin kanlı çatışmaya kilitlendi 60 yıllık tanklar depodan çıktı...
Yeni Amerika Güvenliği Merkezi'nden danışman Sam Bendett CNN'e yaptığı açıklamada Rus tanklarındaki temel sorunun bir tasarım hatası olduğuna dikkat çekerek "Reaksiyona neden olan herhangi bir vuruş mühimmatı ateşleyerek büyük bir patlamaya neden olur ve taret tam anlamıyla havaya uçar" demişti.


PUTİN'İN HAMLESİ DENGEYİ DEĞİŞTİRECEK Mİ?

ABD'den üst düzey bir savunma yetkilisi Washington Post'a yaptığı açıklamada Rusya'nın peş peşe kayıpları ve Batı'dan Ukrayna'ya gönderilen yardımlar sonrası Ukrayna'nın savaş alanında Rusya'dan daha fazla tanka sahip olduğunu açıklamıştı.

Putin'in yeni hamlesinin bu dengeyi değiştirip değiştiremeyeceği merak konusu oldu... 

Ukrayna Kara Kuvvetleri üç aydır devam eden şiddetli çatışmalarda Rusya'nın 1300'den fazla tankının yok edildiğini veya ağır hasar gördüğünü iddia ediyor. Açık istihbarat kaynağı Oryx'e göre bu tankların en az 700'ü görsel olarak doğrulandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap