SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin geleneksel yıl sonu toplantısını düzenledi: Aşı olacak mı?

Putin geleneksel yıl sonu toplantısını düzenledi: Aşı olacak mı?

17 Aralık 2020 Perşembe - 16:23




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da yıllık basın toplantısı düzenlendi. Bu yıl düzenlenen toplantıya Kovid-19 salgını nedeniyle sınırlı sayıda gazeteci alındı. Putin, soruları canlı yayın üzerinden cevapladı.





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin dört bir yanından gazeteciler ve vatandaşların sorularını Novo-Ogaryovo'daki konutundan yanıtladı.

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili olarak, “Her zaman aynı fikirde olduğumuz söylenemez ama kendisi sözünün eri bir insan” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkileri hakkında yorum yapan Putin, her zaman aynı fikirde olmadıklarını kabul etmekle birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sözünün eri" olduğunu vurguladı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bazı konularda farklı görüşlere sahip oluyoruz hatta bazen karşıt görüşler bile oluyor ama sözünü o tutan bir insan. Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkesinin yararına bir şey gördüğü zaman sonuna kadar gidiyor.” diye ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu seneki yıl sonu basın toplantısı pandemi nedeniyle video-konferans yoluyla gerçekleştirdi.  Önceki yıllardan da bilindiği gibi, Putin'in yıl sonu basın toplantısı ne zaman sona ereceği bilinmeden saatlerce sürüyor. En uzunu 2008 yılında 4 saat 40 dakika süren basın toplantısı olurken, geçen yıl  4 saat 18 dakika sürmüştü.


PUTİN'E ERDOĞAN SORULDU

Kremlin’in birtakım adımlarının yurtdışında eleştiriyle karşılandığına ilişkin bir soruya, "Her daim ülkemiz için gerekli olduğunu düşündüğüm şeyi yapmam gerektiğine inanıyorum. Kararlarımı, tepenin diğer tarafından nasıl görüneceklerini düşünerek alamam." diyen Putin, Türkiye ile ilişkilere dair bir soru üstüne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sıklıkla görüş ayrılığına düştüklerini fakat Türk liderin verdiği sözleri tutan biri olduğunu söyledi.

TRUMP'A SIĞINMA HAKKI VERİLECEK Mİ?

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 yılında kazandığı seçimlerde Rusya'nın yardım ettiği öne sürülmüştü, Putin'e Trump'ın seçimi kazanamadığı hatırlatıldı. 

Putin, Rusya’nın ne şimdi ne de daha önce Trump’a seçilmesi için yardım etttiğini ve ABD’nin iç işlerine müdahale etmediğini vurgularken, Rusya’nın, istemesi halinde Trump’a sığınma hakkı verip vermeyeceği sorusuna mevcut ABD Başkanı’nın ülkesini terk etmek için bir sebebi olmadığını belirtti.


Rusya’nın ABD’nin iç işlerine karıştığına dair iddiaların iki ülkenin ilişkilerini bozma amacı taşıdığını söyleyen Putin, ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden’ın ilişkilerdeki sorunların çözülmesine yardımcı olacağı umudunu dile getirdi. 

"AŞI SIRASI HENÜZ BANA GELMEDİ"

Rusya Devlet Başkanı, koronavirüse karşı aşısı olup olmadığı sorusuna, "Aşı yaptırmamak için bir sebep yok, zira bizim aşımız (Sputnik V) güvenli. Yaygın aşılama koronavirüsle mücadele için gerekli olan bir önlem. Mümkün olduğunda mutlaka aşı yaptıracağım. Uzmanlarımız halka uygulanmakta olan aşıların şu an için belli bir yaş aralığındaki vatandaşlar için olduklarını söylüyorlar, benim yaşımda olanların sırası henüz gelmedi" yanıtı veren Putin, hiçbir ülkenin koronavirüs gibi büyük ölçekli bir pandemiye tam anlamıyla hazırlıklı olmadığını, Rusya’nın ise pek çok ülkeye kıyasla daha hazırlıklı olduğunu belirtti.

Ülkesinin yapılan koronavirüs testlerinin sayısı bakımından dünya genelinde ilk üçte yer aldığını kaydeden Putin, Rusya’nın koronavirüse karşı ilk aşı üreten ülke olduğunu belirtti. Rusya Devlet Başkanı ülkesinin tescil edilmiş ilk koronavirüs aşısı olan Sputnik V’ye ilişkin, "İyi bir aşı, hem güvenli hem de hızlı etki ediyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap