SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin’e büyük darbe sağ kolu öldürüldü

Putin’e büyük darbe sağ kolu öldürüldü

06 Mart 2022 Pazar - 09:53




Putin’in en kıdemli komutanı Merkez Askeri Bölge 41. Kombine Silah Ordusu Komutanı Andrei Sukhovetsky'nin öldürüldü.





Rusya ve Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar şiddetini artırarak devam ederken, taraflar gün geçtikçe büyük kayıplar veriyor. Bu kayıplardan biri ise Rusya'yı derinden etkiledi.

EN KIDEMLİ KOMUTAN ÖLDÜ

Ukraynalı haber kaynakları, Merkez Askeri Bölge 41. Kombine Silah Ordusu Komutanı Andrei Sukhovetsky'nin öldürüldüğünü açıkladı. Andrei Sukhovetsky'nin bir keskin nişancı tarafından vurulduğu belirtildi.

PUTİN'İN SAĞ KOLUYDU

Rus haber kaynakları da en kıdemli komutan Andrei Sukhovetsky'nin Vladimir Putin'in sağ kolu olduğunu yazdı ve haberi doğruladı.

"BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ"

Rus gazileri grubu Combat Brotherhood'un bir yardımcısı olan Sergei Chipilev sosyal medyadan paylaşım yaparak "Arkadaşımız Tümgeneral Andrei Aleksandrovich Sukhovetsky'nin Ukrayna topraklarındaki özel bir operasyon sırasında ölümüyle ilgili trajik haberi büyük üzüntüyle öğrendik." ifadelerine yer verdi. Sukhovetsky'nin ölümü, ülkede "büyük bir motivasyon kırıcı" olarak nitelendirildi.

SON GÖREVİNDEYDİ

Ukraynalı yayın kuruluşu Fakti ise Sukhovetsky'nin Ekim 2021'den bu yana son görevinde olduğunu duyurdu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap