SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin’den ‘zafer kaçınılmaz’ iddiası

Putin’den ‘zafer kaçınılmaz’ iddiası

19 Ocak 2023 Perşembe - 10:48




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son dönemde yaşanan askeri anlamda bazı gerilemelere rağmen ülkesinin Ukrayna’daki savaşta zafer elde etmesinin kaçınılmaz olduğunu savundu.





Ülkenin en büyük silah üreticilerinden “Almaz-Antey” çatısı altında faaliyet gösteren Obuhov Fabrikası’nı gezerek, çalışanlarla sohbet eden Putin, bu zaferin temelinde, Rus halkının birliği, askerlerin ortaya koyduğu kahramanlık ve savunma sanayinin çalışmasının yatacağını söyledi. “Ukrayna’da zafer kesin, buna hiç şüphem yok” diyen Putin, ayrıca Moskova’nın Doğu Ukrayna’da yıllardır sürmekte olan bir savaşı durdurmayı amaçladığını, bu ülkede neo-Nazilere karşı savaştıklarını iddia etti.

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’nın başkent Moskova’ya saldırma riskine karşı kent çevresindeki iki noktaya S-400 hava savunma sistemleri konuşlandırdığı bildirildi. Sistemlerin, Moskova’nın kuzeybatısındaki Rusya Devlet Ziraat Üniversitesi’ne ait alana ve şehrin kuzeydoğusundaki Sokolniki bölgesi yakınlarında yer alan Losiny Ostrov Ulusal Parkı’na konuşlandırıldığı belirtildi.

Moskova’ya hava sistemlerinin, Aralık ayında Ukrayna’nın iki şüpheli İHA saldırısının Rusya’daki iki hava üssünü vurarak iki bombardıman uçağına hasar vermesinin ardından konuşlandırılması dikkat çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap