SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin’den ABDye 'petrol' tepkisi: Hammadde satışını yasakladı

Putin’den ABDye 'petrol' tepkisi: Hammadde satışını yasakladı

09 Mart 2022 Çarşamba - 10:29




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'dan bazı yabancı ülkelere yapılan hammadde ihracatının durdurulmasına yönelik kararname imzaladı.





Rusya, birçok batılı ülkenin kendisine uyguladığı yaptırımlara aynı şekilde misilleme yapmayı planlıyor.

Önceki gün, ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'dan hem petrol hem de doğal gaz ithalini yasakladığını açıklamıştı.

Biden'ın açıklamalarının ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın güvenliğini sağlamak için dış ticarette özel ekonomik tedbirler getiren bir kararnameyi imzaladı.

31 Aralık 2022'ye kadar geçerli kararname bazı özel ekonomik önlemler getiriyor.

Bu önlemler arasına "Rusya Federasyonu toprakları dışına ihracat ve Rusya Federasyonu topraklarına Rusya hükümeti tarafından belirlenen listelere göre ürün ve hammadde ithalatı yasağı" dahil edildi.


Kararnameye göre, "Kararnamenin 1. maddesinde öngörülen tedbirler; Rus vatandaşlar, yabancı vatandaşlar ve (ürünleri) kişisel kullanım için (alan) kişiler tarafından Rusya Federasyonu toprakları dışında ihraç edilen ve Rusya Federasyonu topraklarına Rusya Federasyonu vatandaşları tarafından ithal edilen ürünler ve hammaddeler için uygulanmayacak.”

ABD Başkanı Biden, Rusya'dan hem petrol hem de doğal gaz ithalini yasaklamasının ardından Amerika'da petrol fiyatları tarihi zirve yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap