SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin’den ABD’ye nükleer test resti geldi

Putin’den ABD’ye nükleer test resti geldi

03 Kasım 2023 Cuma - 10:10




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Kapsamlı Nükleer Testlerin Yasaklanması Anlaşması”nın (CTBT) onaylanmasını iptal eden yasayı imzaladı.





Putin, bu adımın, nükleer test yasağını imzalayan ancak onaylamayan ABD’nin tutumunu “yansıtacağını” söyledi. Rus parlamentosunun her iki kanadı da geçen ay Moskova’nın tasarıyı onaylamasını iptal etmek üzere oy kullanmıştı.

1996’da kabul edilen CTBT, dünyanın herhangi bir yerindeki tüm nükleer patlamaları yasaklıyor, ancak anlaşma hiçbir zaman tam olarak uygulanmadı. Putin, bazı uzmanların nükleer testlerin yapılması gerektiğini savunduğunu belirtti ancak bunun konuyla ilgili bir görüş oluşturmadığını söyledi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov geçen ay yaptığı açıklamada Moskova’nın yasağa saygı göstermeye devam edeceğini ve nükleer testlere ancak Washington’ın önce davranması halinde yeniden başlayacağını kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap