SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin buna çok kızacak! İşte Almanya'nın Ukrayna'ya gönderdiği...

Putin buna çok kızacak! İşte Almanya'nın Ukrayna'ya gönderdiği...

21 Haziran 2022 Salı - 17:21




Alman hükümeti Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından sonra ilk kez Ukrayna'ya verdiği askeri malzemenin listesini açıkladı.





Rusya-Ukrayna savaşında Kiev rejiminden yana saf tutan Almanya Ukrayna'ya gönderdiği askeri yardımın listesini yayınladı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya saldırısını dönüm noktası olarak nitelendirerek Almanya'nın bundan birkaç gün sonra Ukrayna'nın meşru savunma hakkı ve savunma kabiliyeti için askeri destek vermeye karar verdiğini söyledi.

Hebestreit, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu sürece bu desteğin devam edeceğini vurguladı.

LİSTE DÜZENLİ ŞEKİLDE GÜNCELLENECEK

Alman hükümetinin, şimdi askeri alanda verdiği desteği açıklama prosedürünü ABD gibi en yakın müttefiklerin uygulamasına uyarlama kararı verdiğini belirten Hebestreit, 21 Haziran 2022'den itibaren Alman hükümetinin Ukrayna'ya sağladığı ve sağlayacağı askeri desteğin www.bundesregierung.de/lieferungen-ukraine internet sayfasında yer alacağını kaydetti.


Hebestreit, bu listenin düzenli bir şekilde güncelleneceği bilgisini de paylaştı.

Berlin yönetiminin Ukrayna'ya gönderdiği silahlar şimdiye kadar kamuoyuyla paylaşılmıyordu

Almanya şimdiye kadar Ukrayna'ya sağladığı bazı silahları açıklamıştı.

Listede, Almanya'nın 500 Stinger füzesi, 100 bin el bombası, 100 makineli tüfek, 16 milyon mermi, 23 bin kask, 178 araç, 1 sahra hastanesi ve 1200 hasta yatağı gibi çeşitli silah ve malzemeleri Ukrayna'ya gönderdiği yer alıyor.

Almanya gelecekte de zırhlı araçlar, kasklar, uzaktan yönlendirilen mayın temizleme araçları, çok namlulu roketatar, Gepard tipi uçaksavar tank ile mühimmat, Iris-T hava savunma sistemi gibi silah ve malzemeyi Ukrayna'ya sağlamayı planlıyor.


 Alman hükümeti daha önce Ukrayna'ya yeterli şekilde silah vermemekle de eleştiriliyordu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları hedef sayacaklarını açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap