SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin: ''Bu bir trajedidir, ateşkes sağlanmalı''

Putin: ''Bu bir trajedidir, ateşkes sağlanmalı''

07 Ekim 2020 Çarşamba - 12:51




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ'da ateşkes çağrısı yaptı. Putin, Karabağ'daki son gelişmeleri 'trajedi' olarak niteledi.





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ'da çatışan Ermenistan ve Azerbaycan'a ateşkes çağrısı yaptı. Dağlık Karabağ'da yaşananları bir 'trajedi' olarak niteleyen Putin, Moskova'nın derin endişe duyduğunu söyledi.

Rus lider, "Bu ihtilafın çok yakın gelecekte son bulmasını umuyoruz ama eğer tamamen çözümlenmezse - önümüzde uzun bir yol olduğu açık- o zaman tarafları ateşi kesmeye çağırıyoruz" diye konuştu.  

ALİYEV'LE DOĞUM GÜNÜ DİPLOMASİSİ

Putin, Ermenistan Başbakanı Nkol Paşinyan'la sürekli temas halinde olduğunu da ekledi.

Rusya liderinin açıklamalarıyla eş zamanlı olarak ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ofisinden de bir duyuru geldi. Aliyev'in, bugün doğum gününü kutlayan Putin'le bir telefon konuşması yaptığı belirtildi. Bu, Karabağ'daki krizin 27 Eylül'de yeniden alevlenmesinden beri iki lider arasında yapılan ilk görüşme.


'HER ABD BAŞKANIYLA ÇALIŞIRIZ'

Putin, televizyondan yayınlanan konuşmasının devamındaysa, ABD'de düzenlenecek başkanlık seçimlerine değindi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'yla ilişkilerde birçok şeyi istediği gibi yapamadığını savunan Putin, Demokrat aday Joe Biden'ın 'Rusya karşıtı sert söylemlerini not ettiklerini' belirtti. Putin bununla birlikte, herhangi bir ABD Başkanı'yle birlikte çalışabileceklerini ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap