SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin, Almanya'nın gazını kısmıştı: Enerji şirketi devletten yardım...

Putin, Almanya'nın gazını kısmıştı: Enerji şirketi devletten yardım...

30 Haziran 2022 Perşembe - 12:27




Almanya'nın en büyük enerji şirketi, doğal gaz krizi nedeniyle devletten yardım istedi.





Rusya, Siemens şirketi Kuzey Akım boru hattında kullanılması gereken gaz türbinlerini vermedi gerekçesiyle Almanya'ya sağlanan gazı yüzde 40 civarında kısmıştı.

Hem devlet hem özel sektor peş peşe sanayi duracak açıklaması yaparken, Almanya'nın en büyük enerji şirketi gaz krizi nedeniyle devletten yardım istedi.

Enerji firması Uniper ayrıca, Rus enerji şirketi Gazprom'un Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatında kesintiye gitmesi sonucunda gaz fiyatları artınca 2022 için kar tahminini düşürdü.

Bununla beraber Uniper, olası kamu yardımı konusunda Alman hükümetiyle görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

Uniper'den yapılan açıklamada, 16 Haziran'dan beri Gazprom'dan sözleşmeyle kararlaştırılan gaz miktarının yalnızca yüzde 40'ının alındığı belirtildi.


Şirket, daha önce açıkladığı 2022 malı yılı için faiz ve vergi öncesi düzeltilmiş kazanç (FAVÖK) tahmini ve düzeltilmiş net kar tahminini aşağı yönlü revize etti.

Alman hükümetiyle kredi ve öz sermaye yatırımları gibi likiditeye yönelik olası istikrar önlemleri hakkında görüşmelerde bulunduğunu duyuran Uniper'in hisseleri, dün borsada yüzde 20'ye yakın değer kaybetti.

Rusya lideri Vladimir Putin, Almanya'nın Moskova'ya yönelik yaptırımları kendilerini de vuracak demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap