SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin ABD'den istediğini aldı: Sınırdaki askerlerini geri çekiyor

Putin ABD'den istediğini aldı: Sınırdaki askerlerini geri çekiyor

25 Aralık 2021 Cumartesi - 16:08




Putin'in blöfü sonuç verdi. Sınırdaki Rus birliklerinden 10 binden fazla askerin, Ukrayna yakınındaki tatbikatlar sonrası daimi konuşlandığı üslerine geri dönmekte olduğu belirtildi.





ABD ve NATO’dan güvenlik garantisi almak için Ukrayna sınırına 100 bin asker yığıp işgal mesajı veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin istediğini alınca askerlerini geri çekiyor…

Geçtiğimiz hafta Rusya dışişleri bakanlığı, Rusya’nın ABD’den güvenlik garantisine dair anlaşma taslağını Beyaz saraya iletmiş taslağı konuşma talebinde bulunmuştu.

ABD yönetimi de Rusya’nın güvenlik garantisine dair görüşmenin gelecek Ocak ayında yapıla bileceğini duyurmuştu.

Rusya’nın Ukrayna sınırı yakınındaki bölgelerini de içeren Güney Askeri Bölgesi’ndeki birliklerin, sahadaki tatbikatlarını tamamlamaları ardından daimi konuşlanma yerlerine geri dönmekte oldukları belirtildi.

Güney Askeri Bölgesi’nin basın dairesi, sahadaki tatbikatlarda yer alan 10 bini aşkın askerin daimi konuşlanma noktalarına dönüşe geçtikleri açıklamasını yaptı.


Söz konusu tatbikatların, Astrahan, Volgograd, Rostov, Kırım, Stavropol, Krasnodarsk ve Kuzey Kafkasya’da gerçekleştirildiği belirtildi.

Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi’nin basın dairesinden yapılan söz konusu açıklama, Batı ülkelerinin, Rusya’nın Ukrayna sınırı yakınındaki güçlerinin sayısının artırıldığı yönünde açıklamalar yaptığı bir döneme denk geldi.

Bu açıklamalar karşısında Rusya yetkilileri, ‘askeri güçlerini ülke içinde bir yerden diğerine konuşlandırmalarının kimseyi endişelendirmemesi gerektiği’ vurgusunu yaptılar.

Geçtiğimiz hafta Rusya dışişleri bakanlığı, Rusya’nın ABD’den güvenlik garantisine dair anlaşma taslağını Beyaz saraya iletmişti taslağı konuşma talebinde bulunmuştu.

ABD yönetimi de Rusya’nın güvenlik garantisine dair görüşmenin gelecek Ocak ayında yapıla bileceğini duyurmuştu.


Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de perşembe günü düzenlediği sene sonu basın toplantısında da, Ukrayna hükümetinin ülkenin doğusundaki milis güçlerine karşı yeni bir askeri operasyona hazırlanıyor gibi göründüğünü söylemişti.

Putin ayrıca, kimsenin Rusya’dan, sınırlarında bu olup bitenleri görmezden gelmesini beklememesi gerektiğini ifade etmişti

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap