SON DAKİKA



Haber > Dünya > Polonya'yı ''Putin'' korkusu sardı! Sırada biz olabiliriz

Polonya'yı ''Putin'' korkusu sardı! Sırada biz olabiliriz

10 Mart 2022 Perşembe - 16:13




Polonya Başbakanı Morawiecki, Rusya'nın Ukrayna saldırıları konusunda Putin'in durmayacağını ve sırada Polonya'nın olabileceğini söyledi.





Rusya’nın Ukrayna’yı saldırısı 15’inci gününe girerken Polonya'yı Rus korkusu sardı.

Rusya, Rus kökenli halkları koruma adına 2008 yılında Abhazya'yı 2014'te de Kırım’ı Ukrayna’dan ayırarak özerklik kazandırmıştı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın ötesine askeri harekat yapabileceği konusunda uyarıda bulundu.

‘SIRADA LETONYA, LİTVANYA, POLONYA OLABİLİR’

Morawiecki, Batı basınına yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekatı ile ilgili , “Hiçbir yanılsamaya kapılmamalıyız: bu sadece başlangıç olabilir,” ifadelerini kullandı. 


Morawiecki, “Yarın Letonya, Litvanya ve Estonya ile Polonya sırada olabilir… Putin’in Ukrayna’ya açtığı savaş aynı zamanda batının ruhuyla savaştır” dedi.

Putin’in Ukrayna’ya saldırısının ardından, Moskova yönetimi tarihi yaptırımlarla karşı karşıya kalırken, ruble rekor seviyede düşüş kaybetti.

Tehditlere aldırış etmeyen Rusya karşılık olarak misilleme adımları attı. 

Görülen o ki, Putin Batı'dan istediğini alana kadar Ukrayna'yı yıkmaya devam edecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap