SON DAKİKA



Haber > Dünya > Polonya'ya gidenler 1 milyonu aştı

Polonya'ya gidenler 1 milyonu aştı

07 Mart 2022 Pazartesi - 20:15




Rusya'nın Ukrayna’ya başlattığı saldırı sonrası Ukrayna’da evlerini terk edenlerin sayısı 1.7 milyonu aştı. Evlerini terk edenlerin 1 milyondan fazlası Polonya’ya gitti. Peki, gidenlerin durumu ne? Hangi şartlar altındalar?





Ellerinde sıcak içecekler, omuzlarında battaniyeler. Hava çok soğuk, eksi 5 derece. Yaşlılar, bebekler. Savaştan kaçıp evlerini terk ettiler. Şimdi belirsizlik içinde kendilerine ne olacağını bekliyorlar.

Görüntüler, Polonya’nın Ukrayna sınırındaki kasabası Medika'dan. Evlerini terk eden Ukraynalıları akın akın geldiği sınır kapısı.
Kendileri için hazırlanan barınma merkezine gitmek için dondurucu soğukta bekliyorlar.

 
Soğuğa karşı koymak zor. Polonyalı gönüllüler, savaştan kaçan Ukraynalıları sıcak içecek ve çorba dağıtılarak soğuğu hissettirmemeye çalışıyor. Savaşın başlamasından bu yana geçen 12 günde, toplam 1.7 milyon Ukraynalı ülke dışına gitmek zorunda kaldı. Sadece Polonya’ya 1 milyondan fazla Ukraynalı sığındı.

Yetkililer ise bu sayısının önümüzdeki günlerde katlanabileceğini söyledi. Ab dış politika şefi Joseph Borrell de bu sayıyı 5 milyon olarak açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap