SON DAKİKA



Haber > Dünya > Polonya'dan AB'ye sığınmacı resti: Türkiye'ye verdiniz, biz de verin

Polonya'dan AB'ye sığınmacı resti: Türkiye'ye verdiniz, biz de verin

28 Nisan 2022 Perşembe - 11:50




Polonya Başbakanı Morawiecki, ülkesindeki Ukraynalı sığınmacılar için AB'den maddi destek istedi. Başbakan 'Türkiye'ye verildi bize de verilsin' dedi.





Polonya, Ukrayna'daki savaştan kaçan yaklaşık 2,5 milyon Ukraynalı sığınmacı için Avrupa Birliği'nden maddi destek istediğini açıkladı.

Alman Bild gazetesine konuşan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkesinin durumunu 2015 yılındaki sığınmacı krizinde Türkiye'nin durumuna benzetti.

Polonya'nın Ukrayna'dan yaralı askerlerin tedavisini üstlendiğini ve 2,5 milyondan fazla sığınmacıya "kapılarını ve kalplerini açtıklarını" söyledi.

"Bunun için paraya ihtiyacımız var" diyen Morawiecki Avrupa Birliği'nin sığınmacılar için kullanılmak üzere şimdiye kadar tek bir sent dahi ödemediğini ve bunun adil olmadığını ifade etti.

Morawiecki, "Türkiye son sığınmacı dalgasında milyarlarla desteklendi. Şimdi biz de Avrupa Birliği yardımlarını hak ettik diye düşünüyorum" dedi.


NE OLMUŞTU?

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2016 yılında varılan mutabakat gereği, Türkiye'de yaşayan 3,7 milyon Suriyeli sığınmacının bakımına harcanmak üzere 2021 yılına kadar 6 milyar euro maddi kaynak aktarıldı.

Avrupa Birliği'nin Haziran 2021'deki zirvesinde de liderler Türkiye'ye 3 milyar euroluk paket tasarısını kabul etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap