SON DAKİKA



Haber > Dünya > Polonya'da bir tarlada 100'den fazla top mermisi bulundu

Polonya'da bir tarlada 100'den fazla top mermisi bulundu

16 Nisan 2023 Pazar - 16:06




Magnuszew kasabasındaki bir tarlayı süren çiftçinin keşfettiği cismi araştıran ekipler, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir cephaneliği ortaya çıkardı.





Polonya'da Magnuszew kasabasında bir çiftçi tarlasını sürdüğü esnada top mermisine benzer bir cisme rastladı. İsmi açıklanmayan çiftçinin ihbarı üzerine tarlaya gelen polis, yaptığı ilk incelemede söz konusu cismin top mermisi olduğunu teyit edince bomba imha uzmanlarına haber verdi.

Tarlaya gelen bomba imha uzmanları burada yaptıkları detaylı araştırma neticesinde 100'ü aşkın patlamamış top mermisi tespit etti. Saatler süren çalışmanın ardından top mermilerini gömülü bulundukları yerden çıkaran bomba imha uzmanları, top mermilerini etkisiz hale getirmek üzere Deblin'deki eğitim alanına götürdü. Top mermilerinin İkinici Dünya Savaşı döneminden kaldığı belirtildi.

İkinci Dünya Savaşı'nda ağır yıkıma uğrayan Polonya'da hala yerleri tespit edilememiş bomba, mayın, top mermisi gibi binlerce patlamamış madde bulunduğu tahmin ediliyor.

Vatandaşların şüpheli bir cisimle karşılaşmaları durumunda söz konusu cisme dokunmamaları, başka bir yere taşımamaları ve en hızlı şekilde polise haber vermeleri isteniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap