SON DAKİKA



Haber > Dünya > Polonya: Düşen füzenin Rusya'ya ait olduğuna dair kanıt yok

Polonya: Düşen füzenin Rusya'ya ait olduğuna dair kanıt yok

16 Kasım 2022 Çarşamba - 15:26




Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü, (NATO) Polonya'nın ittifakın 4. maddesini devreye sokması sonrası olağanüstü olarak toplandı. Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Biden ve Polonya'dan füze ile ilgili peş peşe flaş açıklamalar geldi. Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, Polonya topraklarına fırlatılan füzenin Rus ordusu tarafından ateşlendiğine dair ellerinde herhangi bir kanıt olmadığını belirtti.





Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken dünyanın gözü kulağı Polonya'dan gelecek haberlerde.

Dün Polonya'ya Rus yapımı füze düştüğü iddiası bir numaralı gündem olmaya devam ederken NATO Polonya'nın 4. maddesini devreye sokması sonrası olağanüstü olarak toplandı.

Kritik toplantı TSİ 12.00'da başladı. Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in başkanlık ettiği Brüksel'deki NATO büyükelçileri toplantısın ardından basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Polonya'nın Ukrayna sınırındaki Przewodow köyün vuran ve 2 kişinin ölümüne neden olan füze saldırısı ile ilgili iddiaların bilinçli provokasyon olduğunu belirtti.

Dün gerçekleştirilen yüksek hassasiyetli vuruşların sadece Ukrayna bölgesini kapsadığını belirten Rusya, Polonya'da bulunan füze enkazının görüntülerinin Ukrayna'nın S-300 hava savunma sistemine işaret ettiğini belirtti.


Kremlin Sözcüsü Peskov da S-300'e işaret etti. Peskov, ABD'nin tepkisinin 'ölçülü' olduğunu belirtti.

BIDEN NATO'YU BİLGİLENDİRDİ

ABD Başkanı Joe Biden NATO müttefiklerini Polonya'ya düşen füzenin Ukrayna'nın hava savunma sistemi S-300'e ait olduğu konusunda bilgilendirdi.

POLONYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Polonya Cumhurbaşkanı olayın bir kazaya işaret ettiğini, bir kasıt olduğuna dair kanıt bulunmadığını açıkladı.


Polonya Başbakanı ise 4. maddenindevreye girmesine gerek kalmayabileceğini duyurdu.

NATO'NUN 4. MADDESİ NE DİYOR?

NATO'nun 5. maddesine göre, bir müttefike yapılan saldırı, tüm müttefiklere yapılmış sayılıyor.

5. maddenin devreye girmesi için önce 4. maddenin aktive edilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz saatlerde Polonya bu adımı atarak acil NATO toplantısı talep etti.

NATO'nun bu çerçevede toplanan kanıtları incelemesi ve bir soruşturma yürütmesi bekleniyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap