SON DAKİKA



Haber > Dünya > Plüton'a ait yeni fotoğraflar

Plüton'a ait yeni fotoğraflar

13 Eylül 2015 Pazar - 15:52




NASA, Plüton'a ait yeni fotoğraflar yayımladı. New Horizons'ın çektiği fotoğraflar Plüton yüzeyinde beklenenden çok daha karmaşık yapılar ortaya çıkar





NASA, New Horizons uzay aracının 14 Temmuz'da gerçekleştirdiği tarihi geçişte elde ettiği yeni fotoğrafları yayımladı. New Horizons ekibinin başında yer alan Alan Stern, "Püton Güneş Sistemi'nde bugüne kadar görmediğimiz derecede çeşitli yüzey yapıları ve karmaşık süreçler sunuyor" ifadesini kullandı. Stern, Plüton'un sanki New Horizons fotoğraflamadan önce bir ressamın elinden geçmiş olduğunu söyledi. New Horizons Jeoloji, Jeofizik ve Görüntüleme (GGI) ekibinde yer alan Jeff Moore, 'Plüton'un neredeyse Mars kadar karmaşık bir yüzeye sahip olduğunu' belirtti. Moore, güney kutup bölgesindeki Sputnik Planum'da tespit edilen rastgele dağılmış dağların, sıvı nitrojen veya yoğun ve yumuşak kalıntılar üzerinde hareket eden buz olabileceğini belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap