SON DAKİKA



Haber > Dünya > PKK, 850 DEAŞ'lıyı serbest bırakacak!

PKK, 850 DEAŞ'lıyı serbest bırakacak!

29 Kasım 2021 Pazartesi - 10:39




Terör örgütü YPG/PKK'nın, 850'den fazla DEAŞ'lıyı serbest bırakmaya hazırlandığı ortaya çıktı.





Suriye İnsan Hakları Gözlemevinin (SOHR) raporuna göre terör örgütü YPG/PKK, 850’den fazla şüpheli DEAŞ üyesini serbest bırakmaya hazırlanıyor. Londra merkezli izleme grubu, serbest bırakılacak şüphelilerin çoğunun kuzeydoğudaki Haseke ve doğudaki Deyrizor şehirlerinden olduğunu açıkladı. Şüphelilerin bir kerede mi yoksa toplu hâlde mi serbest bırakılacağı henüz belli değil.

SOHR’nin raporunda, “Serbest bırakmaya kuzeydoğu bölgesindeki şeyhler ve aşiret büyükleri aracılık edecek” deniyor.

8 bin dolara bırakıyor

YPG/PKK, ABD liderliğindeki koalisyonun desteğiyle Suriye’nin kuzeydoğusunda çok sayıda hapishane işletiyor. Aralarında yabancıların da bulunduğu binlerce DEAŞ üyesi bu cezaevlerinde tutuluyor. İngiliz yayın organı The Guardian’ın yakın tarihli bir raporunda, terör örgütünün DEAŞ üyeleri de dâhil olmak üzere tutuklu kişileri 8 bin dolar karşılığında serbest bıraktığı ortaya çıkmıştı.

YPG/PKK’nın bir süredir bölgedeki şeyhleri ve aşiret büyüklerini yatıştırmak için birçok şüpheli DEAŞ üyesini serbest bıraktığı biliniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap