SON DAKİKA



Haber > Dünya > Piyasalarda Japonya etkisi

Piyasalarda Japonya etkisi

27 Temmuz 2016 Çarşamba - 09:07




Japonya`da açıklanacak olan teşvik paketi ile Küresel piyasalar, yönünü belirleyecek.





Yen, Japonya'da hükümetin 28 trilyon yenin üzerinde (265 milyar dolar) bir teşvik paketi açıklamaya hazırlandığına ilişkin haberlerin ardından sert düşerken, Tokyo'da hisse senetleri sıçrama yaptı.

Japonya para birimi yen, Kyod haber ajansında Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin harcama programının büyüklüğü üzerine yorumlarının yer almasının ardından, dolar karşısında, Tokyo saati ile 14:12'de yüzde 1 düştü. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.6 yükseldi.

KARAR CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

Japonya finans piyasaları bu hafta, hükümetin ekonomiyi desteklemek için hazırlayacağı teşvik programının büyüklüğüne ve bu paketin Japonya Merkez Bankası'ndan gelebilecek teşvik paketi ile uyumlu olup olmayacağına ilişkin haberlerle dalgalandı. Japonya Merkez Bankası politika kararını Cuma günü açıklayacak.

FED BUGÜN TOPLANIYOR


Fed, bugün para politikasını gözden geçirmek üzere toplanacak. Bu toplantıda, faizin değiştirilmesi beklenmiyor, ancak traderlar, bu Aralık ayında faiz artırımı olasılığının arttığını düşünüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap