SON DAKİKA



Haber > Dünya > Peş peşe karar aldılar: İtalya 30 Rus diplomatı sınır dışı ediyor

Peş peşe karar aldılar: İtalya 30 Rus diplomatı sınır dışı ediyor

05 Nisan 2022 Salı - 15:17




Fransa ve Almanya'dan sonra, İtalya Dışişleri Bakanı Maio, ulusal güvenlik gerekçesiyle 30 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldıklarını açıkladı.





Almanya ve Fransa'dan sonra İtalya da, 30 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen "Moldova'ya destek toplantısı" öncesinde İtalyan gazetecilere açıklamalarda bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, İtalya'da görev yapan 30 Rus diplomatın "istenmeyen kişi" ilan edildiğini bildiridi.

Di Maio, Avrupalı ve Atlantik İttifakı'ndan ortaklarıyla beraber hareket ettiklerini belirterek, "Rusya'nın Ukrayna'ya haksız saldırganlığından kaynaklanan mevcut kriz çerçevesinde ulusal güvenliğimizle ilgili nedenlerden ötürü bu karar gerekli hale geldi." dedi.

Bakan Di Maio, "İtalya, Ukrayna'da güvenlik ve barışı garanti etmek için uygundur. Bu işi ileri götürmek üzere ne gerekiyorsa yapacağız. Garantör ülkeler arasında yer almak, barış anlaşması amacıyla diplomatik yolda yürünmesi anlamına geliyor. Bu, herhangi bir risk taşımıyor." ifadelerini kullandı.

Di Maio, hiçbir tehdidin kendilerinin barışa yönelik eylemlerini durduramayacağını, amaçlarının barışa ulaşmak ve bu savaşı durdurmak olduğunu söyledi.


Fransa, Almanya, Danimarka, Slovakya, Belçika da son günlerde ülkelerinde görev yapan farklı sayılarda Rus diplomatlarını sınır dışı etme kararı almıştı.

RUSYA'DAN MİSİLLEME

Di Maio'nun açıklamasını müteakip Kremlin'den de açıklama geldi. Açıklamada, İtalya'nın söz konusu kararına misilleme yapılacağı vurgulandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap