SON DAKİKA



Haber > Dünya > Pekin'de Haziran ayı sıcaklık rekoru

Pekin'de Haziran ayı sıcaklık rekoru

22 Haziran 2023 Perşembe - 14:10




Çin’in başkenti Pekin’de hava sıcaklığının 40 santigrat dereceyi aşmasıyla Haziran ayı sıcaklık rekoru kırıldı.





Çin'in kuzeyinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, başkent Pekin’de hava sıcaklığının yerel saatle 14.30'da 40,7'ye çıktığını açıkladı. Yaklaşık 22 milyon nüfusa sahip başkentte sıcaklık 29 Mayıs 2014’ten bu yana ilk kez 40 santigrat dereceyi aşarken, Haziran ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Pekin'in kuzeydoğusundaki Tanghekou kasabası ise termometrelerin 41,8 dereceyi göstermesiyle ülkenin perşembe günü en sıcak noktası oldu.

TURUNCU ALARM VERİLDİ

Sıcaklık rekorunun kırıldığı Pekin'de turuncu alarm verildi. Yerel makamlar, halkı sıcak hava karşısında dikkatli olmaya çağırırken, yaşlı ve hassas gruplara açık havadaki etkinliklere katılmama uyarısında bulundu. Sıcak hava dalgası Pekin’in yanı sıra Tianjin kenti, Hebei ve Shandong eyaletlerini de geçtiğimiz haftadan bu yana etkisine aldı. Sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap