SON DAKİKA



Haber > Dünya > Paşinyan'dan Türkiye ile diyalog süreci açıklaması: Olumlu ilerliyor

Paşinyan'dan Türkiye ile diyalog süreci açıklaması: Olumlu ilerliyor

16 Haziran 2022 Perşembe - 15:53




Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinde diyaloğun olumlu ilerlediğini söyledi.





Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreciyle ilgili Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuştu.

 Diyaloğun olumlu ilerlediğini belirten Paşinyan, Türkiye ile 30 yıldır kapalı olan sınırın açılmasını umduklarını ifade etti.

"Ankara-Erivan arasındaki ilişkileri normalleştirmenin yolu nedir?" sorusuna yanıt veren Paşinyan, İki ülke arasında özel temsilciler aracılığıyla diyalog başlatıldığını hatırlattı. "Diyalog çok olumlu, somut sonuçlar elde edeceğimizi umuyoruz" dedi.

AZERBAYCAN İLE SINIR KOMİSYONU

Nikol Paşinyan, ülkesinin Azerbaycan ile ilişkilerine de değindi.


İki ülke arasında sınır komisyonu oluşturduklarını belirten Paşinyan, "Uluslararası ortaklarımızın da desteğiyle ve doğrudan yaptığımız çalışmalar sonucunda sınırlarımızı belirleyebileceğimizi umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile yol başında ilişkilerin normalleştirilmesi için özel temsilci atanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap