SON DAKİKA



Haber > Dünya > Paris'te terör örgütü PKK destekçileri meydanları savaş alanına çevirdi

Paris'te terör örgütü PKK destekçileri meydanları savaş alanına çevirdi

24 Aralık 2022 Cumartesi - 09:56




Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında gerçekleşen ve en az 3 kişinin öldüğü olayın ardından terör örgütü PKK yandaşları Fransız polisine saldırdı.





Fransa'nın başkenti Paris'te, 69 yaşında bir Fransız vatandaşının Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında etrafa silahla ateş açması sonucu en az 3 kişi ölmüş, biri ağır 3 kişi ise yaralanmıştı.

Paris Emniyetinden yapılan açıklamada, saldırının yapıldığı yerde bir kişinin gözaltına alındığı belirtilmişti. Açıklamada, kurtarma ekiplerinin müdahalesi ve güvenlik gerekçesiyle bölgenin boşaltılması çağrısı yapılmıştı.

Saldırganın kimliği ortaya çıktı

Bu arada Fransız basını, polisin saldırganı silahıyla yakaladığını duyurdu. Yakalandığı sırada polise direnmeyen saldırganın yüzünden yaralandığı belirtildi.

Saldırganın kimliği de basında "William M." olarak açıklandı.

Saldırının ne amaçla yapıldığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


Fransa Başbakanı Elisabeth Borne da saldırıda yaşamını yitirenler için taziyelerini ileterek saldırganı yakalayan polisleri tebrik etti. Borne, olaya yönelik soruşturma açıldığını teyit etti.

Terör örgütü PKK yanlıları polise saldırdı

Paris'teki Strasbourg Saint Denis'deki Ahmet Kaya Kültür Merkezi olarak bilinen binanın önündeki saldırının Kürtlere yönelik yapıldığını öne süren, terör örgütü PKK yanlısı bir grup, alandaki polislere saldırdı ve caddedeki araç ve dükkanlara zarar verdi. Polis, saldırganlara göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Olaylar sırasında terör örgütü PKK yanlısı sloganlar atan saldırganlar, terör örgütünü simgeleyen flamalar taşıdı.

Bir emniyet yetkilisi, terör örgütü PKK yanlıları ve polis arasında yaşanan olaylarda en az 6 polisin yaralandığını belirtti.

Yunanistan'da terör örgütü PKK destekçilerinin protestosu

Yunanistan'ın başkenti Atina'da da terör örgütü PKK yanlısı bir grup, saldırıyı protesto gerekçesiyle polise saldırdı.


Saldırının kendilerine yapıldığını öne süren PKK terör örgütü yanlısı bir grup, Fransa'nın Atina Büyükelçiliği önünde toplandı.

Gruptakiler, terör örgütünü simgeleyen paçavralar ve ellerine geçirdikleri cisimlerle polise saldırdı.

Polis saldırganlara ses bombası ile müdahale etti.

Marsilya'da 4 gözaltı

Bu arada, Paris'teki saldırı sonrası yaklaşık 150 terör örgütü PKK yandaşı, Fransa'nın güneyindeki Marsilya kentinde Bouches-du-Rhones Bölge Valiliği önünde toplandı.

Terör örgütünü simgeleyen paçavralar taşıyan grupla polis arasında çıkan arbedede 4 polis hafif yaralandı. 4 protestocuyu gözaltına alan polis, göstericileri dağıttı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap