SON DAKİKA



Haber > Dünya > Paris’te namaz kuyruğu

Paris’te namaz kuyruğu

20 Haziran 2015 Cumartesi - 14:41




Paris’teki Fatih 64 Camisi'nde cuma namazları yer darlığından iki grup halinde kılınıyor, sokaklardaki uzun kuyruklar dikkati çekiyor, avluda ibadete





Avrupa'da en çok Müslüman vatandaşın yaşadığı ülkede az sayıdaki cami ve mescitlerin önünde özellikle cuma günleri ve teravih namazı saatlerinde uzun kuyruklar oluşuyor. Ocak ayında düzenlenen terör saldırıları sonrası artan güvenlik tedbirlerinden dolayı ise sokak ve avlularda ibadete izin verilmiyor.Başkent Paris'teki "Fatih 64" camisinde cuma namazları yer darlığından dolayı iki grup halinde kılınıyor. Cuma namazı vaktinde camiye gelen Müslümanlar yoğunluktan dolayı kapı önünde bekletiliyor ve sokaklardaki uzun kuyruklar dikkati çekiyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) Paris Bölgesi İrşad ve Eğitim Başkanı Adnan Baştürk, Müslümanlar'ın Fransa'daki gösterdikleri faaliyetlerle artık kendilerini topluma kabul ettirdiklerini belirterek, "İbadet yerlerinin darlığı sorunun çözümü için İslam Konseyinin başkanlığında bütün teşkilatları toplayarak beraber bir karar alınması lazım. Fransa'da yaşan Müslümanlar daha düzgün, daha iyi şartlarda yaşamalı ve ibadetlerini yerine getirebilmelidir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap