SON DAKİKA



Haber > Dünya > Papa Francis'ten Erbil'de 10 bin kişilik ayin

Papa Francis'ten Erbil'de 10 bin kişilik ayin

07 Mart 2021 Pazar - 18:48




Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Irak ziyaretinin son durağı Erbil'e gitti. Papa burada 10 bin kişiyle ayin yaptı.





Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, tarihi Irak ziyaretinin son durağı olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de 10 bin kişinin katıldığı ayin düzenledi.
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, tarihi Irak ziyaretinin 3’üncü gününde Musul’daki kilise ziyaretlerinin ardından ziyaretinin son durağı olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’e gelerek ayin düzenledi. 30 bin kişi kapasiteli Franso Hariri Stadyumu’nda düzenlenen ayine Covid-19 salgını nedeni ile 10 bin kişinin katılmasına izin verildi.

"Sabrınız nedeniyle geldim"

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakanı Mesrur Barzani ve diğer yetkililer Papa’nın düzenlediği ayinde hazır bulundu. Papa ayinde yaptığı konuşmasında, Irak halkının zorluklara karşı gösterdiği sabır ve metanete değindi. Irak halkının çok acılar çektiğini belirten Papa, “Sizin sabrınız nedeniyle Irak’a hac etmeye geldim” dedi.

Irak’taki etnik gruplar arasındaki barışçıl yaşama dikkat çeken Papa, Erbil’deki ayinin ardından yarın sabah düzenlenecek resmi bir törenle Irak’ın başkenti Bağdat’tan Roma’ya hareket edecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap