SON DAKİKA



Haber > Dünya > Pakistan, İran'ın saldırısında çocukların öldüğünü açıkladı

Pakistan, İran'ın saldırısında çocukların öldüğünü açıkladı

17 Ocak 2024 Çarşamba - 10:16




İran'daki Baluchi grubu, Pakistan'da Jaish al-Adl adlı grubun "militan üs" olarak kullandığı noktalara füzeli saldırı düzenlemişti.





Pakistan, İran'ın saldırılarında iki çocuğun hayatını kaybettiğini ve üç çocuğun ise yaralandığını söyledi. Pakistan, Irak ve Suriye'den sonra son birkaç gün içinde İran'ın saldırısına uğrayan üçüncü ülke oldu.

Pakistan, İran'daki Baluchi grubu, Pakistan'da Jaish al-Adl adlı grubun "militan üs" olarak kullandığı noktalara saldırı düzenlemesinin ardından önemli bir açıklamada bulundu.
BBC'de yer alan habere göre, Pakistan İran'ın saldırılarında iki çocuğun hayatını kaybettiğini, üç çocuğun ise yaralandığını söyledi.

Pakistan, Irak ve Suriye'den sonra son birkaç gün içinde İran'ın saldırısına uğrayan üçüncü ülke oldu. Pakistan Dışişleri Bakanlığı sert ifadelerle yaptığı bir açıklamada, 'hava sahasının İran tarafından sebepsiz yere ihlal edilmesini' şiddetle kınadı.

Olay "tamamen kabul edilemez" olarak nitelendirilirken, "bu yasa dışı eylemin Pakistan ile İran arasında çeşitli iletişim kanallarının varlığına rağmen gerçekleşmesinin daha da endişe verici" olduğunu ekledi.

Açıklamada saldırının 'Pakistan'ın egemenliğinin bariz bir ihlali' olduğunu ve 'sonuçların sorumluluğunun doğrudan İran'a ait olacağını' belirtti.
İran'ın saldırıları, Gazze Şeridi'nde İsrail ile İran destekli Filistinli grup Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaşın ardından Orta Doğu'da artan gerilimlerin olduğu bir dönemde gerçekleşti.

İran daha geniş bir çatışmaya bulaşmak istemediğini açıkladı ancak sözde "Direniş Ekseni" içindeki gruplar, Filistinlilerle dayanışma göstermek amacıyla İsrail ve müttefiklerine saldırılar düzenliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap