SON DAKİKA



Haber > Dünya > Özbekistan Sağlık Bakanlığı koronavirüs iddialarını reddetti

Özbekistan Sağlık Bakanlığı koronavirüs iddialarını reddetti

27 Ocak 2020 Pazartesi - 16:38




Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Furkat Sanaev Jizzakh bölgesindeki koronavirüsün yayılması ve iki kişinin öldüğü haberleri ile ilgili " Asılsızdır" açıklamasında bulundu





Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Furkat Sanaev, Telegram kanalında, Jizzakh bölgesindeki koronavirüsün yayılması ve birisinin ölümünün yanı sıra başka birisinin daha ölümü hakkında bilgi veren Telegram kanalında resmi bir açıklama yayınladı. "Haberler asılsızdır."

Çin'deki salgın nedeniyle, yurt dışından gelen vatandaşlar sıhhi kontrolden geçiyor. Bölgesel tıbbi önleme kurumlarında güvenlik önlemleri güçlendirilmiştir. Çin'i ziyaret eden hastalarda grip ve diğer akut solunum yolu hastalıklarının saptanmasından sonra, derhal bölgesel bulaşıcı hastalıklar hastanelerinin özel bölümlerinde olacaktır. Sağlık Bakanlığı şu ana kadar böyle bir hasta bulunmadığını söyledi.

Jizzakh bölgesinde durumun istikrarlı olduğu ve endişe için bir neden olmadığı belirtilmektedir.

Yetkililere göre, ülkede, 11 havaalanı da dahil olmak üzere her sınır kontrol noktası, Çin'in Wuhan şehrinde başlayan koronavirüsün girişini önlemek için özel ekipmanlarla donatılmıştır.

Verilere göre, Çin'den Özbekistan'a gelen yolcular özel kontrol altına alındı ​​ve ülke genelindeki 37 gümrük karakoluna gerekli talimatlar verildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap