SON DAKİKA



Haber > Dünya > OPEC'ten AB'ye uyarı: Rus petrolüne alternatif olamayız

OPEC'ten AB'ye uyarı: Rus petrolüne alternatif olamayız

12 Nisan 2022 Salı - 09:55




Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, AB'yi, üye ülkelerin Rusya’dan petrol alımını durdurmaları halinde talebi karşılayamayacağı uyarısında bulundu.





Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Moskova'ya yönelik doğal gaz ve petrol sektörüne yaptırım uygulamayı düşünen Avrupa Birliği'ne,  Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden uyarı geldi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Avrupa Birliği’ne (AB), üye ülkelerin Rusya’dan petrol alımını durdurmaları halinde ortaya çıkacak talebi karşılamak için ciddi bir arz krizi yaşanacağı uyarısında bulundu.

Reuters’in haberine göre OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, AB yetkilileriyle yaptığı görüşmede olası petrol ithalatına yasak gelmesi halinde Rusya'nın potansiyel petrol arz kaybını telafi etmenin mümkün olmadığını bildirdi.

Barkindo’nun AB yetkilileriyle yapacağı görüşmedeki konuşma metninde bu uyarının yer aldığı aktarıldı.

Buna göre Barkindo, Rusya'ya yönelik mevcut ve gelecekteki yaptırımların şimdiye kadarki en kötü petrol arz şoklarından birini oluşturabileceği ve ortaya çıkacak talebi karşılamanın imkansız olduğu uyarısında bulundu.


Şimdiye kadar uygulanan yaptırımlar karşısında geri adım atmayan Moskova, saldırılarını sürdürüyor.

AB'nin Rus petrolüne ambargo kararı alması Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının fırlamasına neden olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap