SON DAKİKA



Haber > Dünya > Omicron varyantı Almanya ve İtalya'ya da sıçradı!

Omicron varyantı Almanya ve İtalya'ya da sıçradı!

28 Kasım 2021 Pazar - 13:56




Covid-19'un Omicron varyantı Avrupa'da yayılıyor. Dün Belçika'nın ardından bugün de İngiltere, Almanya ve İtalya'da yeni varyant tespit edildi görüldü.





Almanya'da 2 kişide korona virüsünün (Covid-19) Omicron varyantının tespit edildiği açıklandı.

Bavyera Eyaleti Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Omicron varyantı tespit edilen 2 kişinin, 24 Kasım'da Güney Afrika'dan Almanya'ya geldiği belirtildi.

Bu kişilerin, sağduyulu davranarak yeni varyant hakkında medyada çıkan haberlerin ardından test yaptırdığı ifade edilen açıklamada, "Bu kişiler PCR testi yapıldıktan sonra 25 Kasım'dan bu yana evlerinde karantinada bulunuyor" denildi.

Açıklamada, son 14 gün içinde Güney Afrika'da bulunanların başkalarıyla temaslarını azaltmaları, PCR testi yaptırmaları ve sağlık dairesiyle temasa geçmeleri istendi.

Öte yandan Hessen Eyaleti Sosyal İşleri ve Entegrasyon Bakanlığı da 21 Kasım'da Güney Afrika'dan Frankfurt havalimanı üzerinden Almanya giren bir kişiye Omicron varyantının bulaştığına ilişkin büyük şüphenin bulunduğunu ve bu kişinin karantinaya alındığını açıkladı. Bu kişinin test sonucunun, 29 Kasım Pazartesi günü belli olması bekleniyor.


İTALYA'DA HAZİRANDAN BERİ EN YÜKSEK GÜNLÜK ÖLÜ SAYISI AÇIKLANDI

İtalya'da ise birkaç gün önce Mozambik'ten Milano'ya gelen bir kişide Omicron varyantı tespit edildi. Söz konusu kişinin çift doz aşılı olduğu ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Pozitif vakanın ve ailesinden görüştüğü kişilerin gözlem maksatlı karantinaya alındığı ifade edildi.

İtalya Sağlık Bakanlığı, dün aldığı kararla son 14 gün içinde Güney Afrika, Lesotho, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya, Esvatini ve Malavi'de bulunanların ülkeye girişini yasaklamıştı.

Diğer yandan, İtalya Sağlık Bakanlığı'nın bugünkü verilerine göre, ülkede son 24 saatte 12 bin 877 kişiye Covid-19 tanısı konuldu ve toplam vaka sayısı 4 milyon 994 bin 891'e ulaştı.

Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise 90 kişi artarak 133 bin 627'ye yükseldi. Bugünkü ölüm sayısı, 93 can kaybının yaşandığı 1 Haziran'dan bu yana, bir günde kaydedilen en yüksek sayı oldu. (AA)


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap