SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'Öldü' denilen Taliban lideri Kandahar'da 'ortaya çıktı!

'Öldü' denilen Taliban lideri Kandahar'da 'ortaya çıktı!

31 Ekim 2021 Pazar - 11:29




Kamuoyu önüne hiç çıkmadığı için öldüğü iddia edilen Taliban lideri Hibetullah Ahundzade'nin dün Kandahar'da bir dini okulu ziyaret ettiği açıklandı.





Taliban'ın 'ruhani lideri' olarak anılan, hareketin siyasi, askeri ve dini kararlarında son söz sahibi olan Hibetullah Ahundzade'nin uzun zaman sonra kamuoyu önüne çıktığı belirtildi. Reuters'a konuşan üst düzey bir Taliban lideri, Ahundzade'nin dün Kandahar'daki dini bir okulu ziyaret ettiğini söyledi.

Hibetullah Ahundzade, Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirdiği 15 Ağustos'tan sonra kurulan yeni yönetimde nihai söz sahibi olduğu bir konuma gelmiş ancak kamuoyu önünde hiç görünmemişti. Ahundzade'nin Taliban tarafından lider seçildiği Mayıs 2016'da yayımlanan tek bir fotoğrafı bulunuyor. Taliban liderinin kamuoyu önünde hiç görünmemesi hayatta olup olmadığına dair spekülasyonlara yol açmıştı. Taliban, ilk ruhani lideri Molla Ömer'in ölümünü de yıllar boyunca teyit etmemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap