SON DAKİKA



Haber > Dünya > Obama'dan IŞID'e mesaj

Obama'dan IŞID'e mesaj

15 Aralık 2015 Salı - 09:59








ABD Başkanı Obama, Noel’den önce Amerikan halkının tatile güvende girdiğinden emin olunması için Pentagon’da düzenlediği toplantının ardından Ortadoğu ülkelerinin IŞİD’e karşı savaşa daha fazla askeri katkı sağlamak zorunda olduklarını söyledi .

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan halkının önümüzdeki hafta çıkacağı Noel tatilinden önce, IŞİD’e karşı mücadelenin artarak devam ettiğini ve Amerika’nın da güvence altında olduğu mesajını vermek için Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon’da Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı gerçekleştirdi. Askeriyeden istihbarata IŞİD’le mücadeleye katılan bütün birimlerin hazır bulunduğu toplantıdan sonra Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında ise ABD ile birlikte Fransa, Almanya, İngiltere, Avustralya ve İtalya’nın şimdi IŞİD’e karşı savaşta daha fazla çaba gösterdiğini belirterek 65 ülkelik IŞİD’e karşı koalisyonun diğer ortaklarının da aynı şekilde bu savaşa daha fazla askeri destek sağlamak zorunda olduklarını belirtti. Obama bu yüzden Savunma Bakanı Ash Carter’ın toplantının hemen ardından Ortadoğu’ya gideceğini duyurdu.

CARTER İNCİRLİK’E İNİYOR

Carter’ın gezi kapsamında salı günü Türkiye’deki İncirlik Üssü’ne varması beklenirken, Obama, Türkiye ve ABD’nin de Türkiye-Suriye sınırının IŞİD’in elinde kalan son kısmını güvence altına almak için beraber çalıştıklarını vurguladı. Obama, konuşmasında şunları söyledi:

HER ZAMANKİNDEN ÇOK BOMBA


“IŞİD’i her zamankinden daha fazla vuruyoruz. Koalisyon uçaklarımız hava saldırılarını artırdı, ki bugün itibarıyla yaklaşık 9 bin saldırı düzenlendi. Geçen ay, bu harekâtın başladığı günden bu yana bir ay içinde IŞİD’e en fazla bomba attığımız ay oldu.

LİDERLERİNİ ORTADAN KALDIRIYORUZ

Ayrıca IŞİD’in liderlerini, komutanlarını, katillerini birer birer saf dışı bırakıyoruz. Bu ilkbahardan bu yana, üst düzey liderlerinden Ebu Sayyaf’ı, başkomutan yardımcısı Hacı Mutaz’ı, online militan toplama sorumlusu Cüneyt Hüseyin’i, Amerikalılar ve diğerlerini hunharca katleden Muhammed Emvazi’yi, son haftalarda da finans müdürü Ebu Salih’i, haraç sorumlusu Ebu Meryem’i ve silah tedarikçisi Ebu Rahman el Tunusi’yi ortadan kaldırdık. Liste devam ediyor.

SIRADA SEN VARSIN

Rakka şehir merkezinden oradaki IŞİD lideri Ebu Nebil’i devre dışı bıraktığımız Libya’ya IŞİD’in güçlü olduğu yerlerde peşlerindeyiz. Önemli olan, IŞİD liderleri saklanamazlar. Ve bizim onlara sonraki mesajımız basit: Sırada sen varsın.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap