SON DAKİKA



Haber > Dünya > Obama itiraf etti

Obama itiraf etti

23 Nisan 2015 Perşembe - 18:53




ABD, Ocak ayında Afganistan-Pakistan sınırında düzenlediği bir El Kaide operasyonunda yanlışlıkla iki rehinenin öldürüldüğünü açıkladı.





ABD Başkanı Barack Obama, rehinelerden birinin Warren Weinstein isimli bir ABD vatandaşı, diğerinin ise Giovanni Lo Porto adlı bir İtalyan olduğunu duyurdu.

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Obama, ölen rehinelerin ailelerine taziyelerini sunarken, operasyonun "tüm sorumluluğunun kendisinde" olduğunu belirtti.Obama, "Bu trajediden ders alıp, tekrarlanmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

BD Başkanı, "Bir baba ve bir eş olarak, Weinstein ve Lo Porto ailelerinin şu an çektiği acıları hayal dahi edemiyorum" diye konuştu.Rehinelerin kazara öldürüldüğü saldırının, insansız hava aracıyla yapıldığı belirtildi.ABD'li müteahhit Weinstein (72) yedi sene çalıştığı Pakistan'da, Ağustos 2011'de Lahor kentindeki evine giren silahlı kişilerce kaçırılmıştı. Pakistan'da kaybolan İtalyan yardım görevlisi Lo Porto'dan (40) ise Ocak 2012'den beri haber alınamıyordu.Beyaz Saray, rehinelerin hayatını kaybettiği operasyonda, ABD'li El Kaide lideri Ahmed Faruq'un da öldüğünü duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap