SON DAKİKA



Haber > Dünya > O ülkeye rekor düzeyde vergilendirme geliyor!

O ülkeye rekor düzeyde vergilendirme geliyor!

09 Eylül 2021 Perşembe - 15:27




Johnson'ın sağlık ve sosyal hizmetler için milyarlarca dolarlık fon sağlamak için bordro vergilerini artırma planı, İngiltere'nin vergi yükünü şimdiye kadarki en yüksek seviyeye çıkaracak





Bağımsız araştırma kuruluşu  İngiliz devletinin büyüklüğünde kalıcı bir artışa ve pandemiden hala kurtulan işçileri ve işletmeleri sıkmaya neden olacak şekilde daha fazla vergi zammının olabileceğini söyledi.

Johnson'ın Salı günü yaptığı ve 2019 seçimlerinde gelir vergisini veya ulusal sigortayı artırmama vaadini bozan açıklamasının ardından yayınlanan araştırmada, "Hem harcamaları hem de vergiler önümüzdeki birkaç yıl içinde artacak" dedi.

"Vergiler Birleşik Krallık'ta sürdürülebilir en yüksek seviyelerine ulaşacak. Bu her zaman sağlık ve sosyal bakıma yönelik sürekli artan taleplerin kaçınılmaz bir sonucu olacaktır.

Fonların bir kısmı sosyal bakım için ayrılmış olsa da, Çarşamba günü IFS, kırk yıllık deneyimin NHS harcama planlarının "neredeyse her zaman doldurulduğunu" gösterdiği konusunda uyardı.

Vergi artışları, maliye bakanı Rishi Sunak'ın İngiltere'nin yaklaşık otuz yıldaki en büyük vergi artış bütçesini teslim etmesinden sadece altı ay sonra geldi ve hem kurumlar hem de kişisel gelir vergilerinin oranlarını yükseltti.
İngiltere ekonomisinin hala tırmanması gereken devasa bir dağı var.


IFS araştırma ekonomisti Isabel Stockton'a göre, son değişiklikler vergileri Birleşik Krallık ekonomisindeki şimdiye kadarki en yüksek sürdürülebilir paya itecek ve bu da işçilerin ve işletmelerin gelirlerinin her zamankinden daha fazla vergi olarak ödeyecekleri anlamına geliyor.

"Sağlık ve Sosyal Bakım Vergisi", ulusal sigorta primlerindeki artışla önümüzdeki üç yıl içinde yaklaşık 36 milyar sterlin (49.5 milyar dolar) artıracak.

IFS'ye göre, pandemiden kaynaklanan İngiltere hükümet harcamaları rekor bir barış zamanı seviyesine ulaşacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap