SON DAKİKA



Haber > Dünya > O ülkeden flaş karar! Yaşlılara korona aşısı yapılmayacak

O ülkeden flaş karar! Yaşlılara korona aşısı yapılmayacak

04 Ocak 2021 Pazartesi - 19:09




Endonezya'nın, Türkiye'nin de aldığı Çin menşeli koronavirüs aşısı CoronaVac'ı yaşlılara yaptırmama kararı aldı.





Endonezya, Türkiye'nin de satın aldığı Çin menşeli koronavirüs aşısı CoronaVac'ı gelecek hafta kitlesel kullanıma sunacak. Ancak ülkede yaşlılar yerine gençlere öncelik verilecek. Endonezyalı yetkililer, aşının yaşlılar arasındaki koruma oranının hala bilinmediğini ve önce çalışan yetişkinleri aşılayarak ekonomiyi canlandırmak istediklerini açıkladı. Uzmanlar ise Endonezya'nın stratejisinin sonuçlarını merak ettiklerini söyledi.

Güney Asya ülkesi Endonezya'nın, Türkiye'nin de aldığı Çin menşeli koronavirüs aşısı CoronaVac'ı gelecek hafta kitlesel kullanıma sunması bekleniyor. Ancak Endonezya'da planlanan aşı stratejisi, dünyanın geri kalanının aksine yaşlılara değil, 18-69 yaş arasındaki yetişkinlere öncelik veriyor.

Etkisi bilinemiyor

Gazete Duvar'ın haberine göre, bu durum dünya basınının ilgisini çekerken, Endonezyalı yetkililer Sinovac firmasının geliştirdiği aşının yaşlı nüfus üzerindeki etkisinin henüz tam olarak bilinmediğine dikkat çekiyor; çalışan yetişkinlere öncelik vermenin sürü bağışıklığı sağlayıp ekonomiyi yeniden canlandırmak açısından da doğru olduğunu savunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap