SON DAKİKA



Haber > Dünya > O ülkede coronavirüs seferberliği

O ülkede coronavirüs seferberliği

26 Şubat 2020 Çarşamba - 18:00




Bulgaristan’da Coronavirüs paniği gittikçe yayılırken, virüsün İtalya’da da patlak vermesi Bulgaristan makamlarını seferber etti.





Bankso kayak merkezinde, İngiltere'den ülkeye giriş yaptığı tespit edilen 55 yaşındaki Çinli bir turistin 23 Şubat akşamı otel odasında hayatını kaybetmesi üzerine, turistten alınan numunelerle tahlil yapıldı. 24 Şubat'ta ise yapılan testler sonucu turistin kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan, aynı gün Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un Güvenlik Konseyini olağanüstü toplantıya çağırması üzerine virüse karşı önlemler alındı.

KRİZ MERKEZİ KURULDU

Koronavirüse karşı virüsü tespit ve önlemeyle ilgilenecek Kriz Merkezi kuruldu. Merkez her sabah yerel saat ile 9.00'da basın toplantıları düzenleyip, son gelişmelere dair bilgilendirme yapıyor.

Kriz Merkezi Başkanı Prof. Doktor Ventzislav Mutafçiyski bugün son bilgileri değerlendirdi: Ülkenin farklı hastanelerinde 20 kişi müşahede altında karantinada bulunuyor. Öte yandan, Filibe, Sliven, Gabrovo ve Sofya Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde 12 kişide yapılan virüs testlerinin negatif çıktığı belirtildi. Ayrıca, bir hastanede de 7 yaşındaki bir çocuğun virüs şüphesiyle müşahede altında olduğu ve test sonuçlarının beklendiği bildirildi.


İTALYA'DAN GELEN 2 KİŞİ HASTANEYE YATIRILDI

Koronavirüs hastalarına tecrit odaları sağlayan ana merkez Sofya VMA – Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde virüs şüphesiyle İtalya'dan dün gelen iki kişi hastaneye yatırıldı. Bu iki kişide virüs belirtileri olduğunu söyleyen Prof. Mutafçiyski, sonuçları beklediklerini bildirdi. Yurt dışındaki riskli bölgelerden gelenlerin karantinaya alındığı da açıklandı.

VMA Tıp Akademisinin Psikiyatri Bölümü önlem amaçlı kapatılarak olası virüs hastalarını yerleştirmeye hazır 40 yataklı yer yapıldığı duyuruldu. Ayrıca, geçen 24 saatte 66 bin kişinin Bulgaristan'a giriş yaptığı belirtilirken, risk bölgelerinden gelenlerin sıcaklığının ölçüldüğü ve gelenlerden sınırda sağlık anket kartları doldurmaları istendiği bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap