SON DAKİKA



Haber > Dünya > Nükleer savaş mı çıkacak? Kim Jong-un'dan ABD'ye tehdit geldi

Nükleer savaş mı çıkacak? Kim Jong-un'dan ABD'ye tehdit geldi

06 Nisan 2023 Perşembe - 16:09




Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'dan, ABD ve Güney Kore'ye tehdit geldi





Güney Kore ve  ABD'nin ortak askeri tatbikat düzenlemesinden rahatsız olan Kuzey Kore nükleer savaş tehdidinde bulundu. Devlet medyası KCNA'nın aktardığına göre Kuzey Kore, Güney Kora ve ABD'yi ortak tatbikatlar yoluyla nükleer savaşın eşiğine getirmekle suçladı. 

KİM JONG-UN'DAN NÜKLEER SAVAŞ TEHDİDİ

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Güney Kore ve ABD'yi ortak tatbikatları dolayısıyla tehdit etmiş ve ülkesini nükleer bir saldırı başlatmaya hazır olmaya çağırmıştı.

Kim Jong-un nükleer tehdidin caydırıcı olacağını söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Kuzey Kore'nin nükleer gücü, yüksek savaş hazırlığı ile düşmanın pervasız hareketlerini ve provokasyonlarını güçlü bir şekilde caydıracak, kontrol edecek ve yönetecek ve istenmeyen herhangi bir durumda önemli görevini tereddütsüz yerine getirecektir.


ABD SAVUNMA SİSTEMİNDE ÖLÜMCÜL BOŞLUKLAR: 33 DAKİKADA VURULABİLİR

Öte yandan  Çin'in en iyi havacılık savunma enstitüsü tarafından gerçekleştirilen simülasyon, ABD savunma sisteminde ölümcül boşluklar keşfettiklerini ve Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füzesinin ABD'yi vurabileceğini duyurdu.

Araştırma ekibine göre Kuzey Kore'nin yaklaşık 13.000 kilometre menzile sahip, nükleer kapasiteli Hwasong-15 füzesi, tüm ABD anayurdunu vurmaya yeterli. Üstelik bunun için sadece 33 dakikaya ihtiyacı var.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap