SON DAKİKA



Haber > Dünya > Nijerya'daki silahlı saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Nijerya'daki silahlı saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti

15 Kasım 2021 Pazartesi - 17:02




Afrika ülkesi Nijerya'nın Sokoto eyaletinde gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Sivilleri hedef alan saldırılarda 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.





Nijerya yeni bir saldırı ile sarsıldı...

Sokoto Valisi Aminu Tambuwal, saldırılarda 15 kişinin hayatını kaybettiğini,çok sayıda kişinin de yaralandığını kaydetti.

Yaralıların hastaneye sevk edildiğini aktaran Tambuwal, olay bölgesine güvenlik güçlerinin sevk edildiği bilgisini paylaştı.

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

Bölge, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.


Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

Son olarak, 18 Ekim'de silahlı kişilerin eyaletin Goronyo bölgesindeki pazara düzenlediği saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap