SON DAKİKA



Haber > Dünya > Nijerya'da Bebek Fabrikası operasyonu

Nijerya'da Bebek Fabrikası operasyonu

01 Ekim 2019 Salı - 15:34




Nijerya'da genç kadınların, bebekleri alıcılara satmak için tecavüz eden ve hamile bırakan şüpheliler tarafından kaçırıldığı söyleniyor





Nijerya'da polisin başlattığı 'Bebek Fabrikası' operasyonunda 19 hamile kadın kurtarıldı.

Genç kadınların, bebekleri alıcılara satmak için tecavüz eden ve hamile bırakan şüpheliler tarafından kaçırıldığı söyleniyor. Nijerya: Polis Kurtarma 

Pazar günü yapılan Lagos Eyalet Polis Komutanlığı, çocuk kaçakçılığı yapan kişiler tarafından kaçırılan 19 kadının ve dört çocuğun kurtarıldığını açıkladı.

Komite, Halkla İlişkiler Sorumlusu (PPRO) Bala Elkana tarafından yayınlanan bir açıklamada, olayla ilgili olarak 40 yaşındaki Ukwuoma ve 54 yaşındaki Sherifat Ipeya'nın tutuklandığını söyledi.

Elkana, "Isheri-Osun Polis Karakolundan polisler, Lagos eyaletinin Ikotun bölgesinde, çocuk kaçakçılığı için kullanıldığından şüphelenilen 19 hamile kızı ve dört farklı yerden dört çocuğu kurtardı.


“Mağdurlar çoğunlukla farklı devletlerden olan kişilerce kaçırıldı ve Lagos'a getirildi. Potansiyel bebek alıcılarına satmak için kadınları hamile bırakarak onları bebek fabrikalarına dönüştürdü” dedi.

İddiaya göre, 15 ila 28 yaşları arasındaki hamile kızların, Rivers, Cross River, Akwa Ibom, Anambra, Abia ve Imo Eyaletlerinden Lagos Eyaleti'ne getirildiği iddia edildi.

Lagos eyaletinde yakalanan şüphelilerin herhangi bir resmi tıp eğitimi almadığını, ancak hemşire olarak çalıştıklarını söyledi.

“Farklı bölgelerden kızlar kandırıldılar ve toplandılar ve doğum yaptıkları bebekler cinsiyetlerine bağlı olarak genellikle 300.000 ile 500.000 Nijerya Nairasına satıldı.

Elkana, "Komuta, hamile kadınlar ve bebeklerin rehabilitasyonu ve yeniden yerleştirilmesi için diğer kurumlarla ve paydaşlarla birlikte çalışıyor, soruşturma sürerken ve şüpheliler mahkemeye sevk edilecek." dedi. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap