SON DAKİKA



Haber > Dünya > Netanyahu'nun yargılandığı dava bugünkü duruşmayla devam etti

Netanyahu'nun yargılandığı dava bugünkü duruşmayla devam etti

22 Kasım 2021 Pazartesi - 16:46




İsrail'in eski başbakanı Netanyahu'nun yolsuzluk davasında, eski danışmanı Hefetz bugün hakim karşısına çıktı.





Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski Basın Danışmanı Nir Hefetz, yolsuzluk davasında "savcılığın tanığı" sıfatıyla verdiği ifadesinde, "Netanyahu'nun basın konusunda kontrol hastası olduğunu ve basına en az güvenlik meselelerine ayırdığı kadar zaman ayırdığını" söyledi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan İsrail'e ait Kudüs Bölge Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında, başbakanlık koltuğunu kaybederek ana muhalefet safındaki yerini alan Netanyahu 4'üncü kez hakim karşısına çıktı.

İçeride duruşma devam ederken dışarıda da Netanyahu destekçileri ile karşıtları gösteri düzenledi.

Duruşmada Netanyahu'nun eski basın danışmanı Hefetz, "savcılığın tanığı" olarak ifade verdi.

İfadesinde Hefetz, "Netanyahu, basın konusunda saplantılıydı. Tam bir kontrol hastasıydı. Güvenlikle ilgili toplantılarda bile notların arasında basın bilgilendirmesinin ulaştırılmasını istiyordu." dedi.


Netanyahu döneminde önceki İletişim Bakanı Gilad Erdan'ın görevden alınarak yerine Netanyahu'nun gelmesinin "aile içinde alınmış bir karar olduğunu ve müzakereye açık olmadığını" söyleyen Hefetz, "Basına en az güvenlik meselelerine ayırdığı kadar zaman ayırıyordu." ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap