SON DAKİKA



Haber > Dünya > Netanyahu'dan dikkat çeken sözler! "Yeni bir taslak üzerinde çalışıyoruz"

Netanyahu'dan dikkat çeken sözler! "Yeni bir taslak üzerinde çalışıyoruz"

25 Şubat 2024 Pazar - 10:57




İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın elinde bulunan esirlerin geri dönüşü için yeni bir taslak üzerinde çalıştıklarını duyurdu.





İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeni bir esir takası için taslak metin üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Gazze Şeridi’nin Refah bölgesindeki Hamas militanlarının tasfiyesi için de çalıştıklarını belirten Netanyahu, “Bu yüzden Paris'e bir heyet gönderdim ve bu akşam müzakerelerdeki sonraki adımları tartışacağız” dedi.

"REFAH'TAKİ HALKIN TAHLİYESİ DE DAHİL OLMAK ÜZERE..."

İsrail Başbakanı, bu nedenle Fransa’nın başkenti Paris’e bir heyet gönderdiklerini belirtti ve “Hafta başında Refah'taki sivil halkın tahliyesi de dahil olmak üzere operasyonel eylem planlarını onaylamak için kabineyi toplayacağım” dedi.

Netanyahu, “askeri baskı ve sıkı müzakerelerin birleşimiyle rehinelerin serbest bırakılmasını ve Hamas’ın ortadan kaldırılmasını sağlayabilecekleri” görüşünü dile getirdi.


PARİS'TEKİ GÖRÜŞME

İsrail ile Hamas arasında esir değişimi ve ateşkes konusunda anlaşma sağlanması çabaları kapsamında dün İsrail dış istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William J. Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil'in katılımıyla Paris'te müzakereler başlamıştı.

İsrail medyası, "Gazze'de alıkonulan İsrailli esirlerin serbest bırakılması, ateşkes sağlanması, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması ve İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacak Filistinli esir sayısı konusunda anlaşmaya varılmasının" görüşüldüğü Fransa'daki müzakerelerin "olumlu" geçtiğini bildirmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap