SON DAKİKA



Haber > Dünya > Netanyahu rüşvet ve dolandırıcılıktan yargılanacak

Netanyahu rüşvet ve dolandırıcılıktan yargılanacak

21 Kasım 2019 Perşembe - 19:43




İsrail Başsavcılığı, Başbakan Netanyahu'nun rüşvet ve dolandırıcılıktan yargılanmasına karar verdi.





Başsavcı Mandelblit, Netanyahu hakkında 4000 numaralı dosyada rüşvet,  1000 ve 2000 numaralı dosyalarda ise sahtekarlık ve görevi kötüye kullanma  suçlamalarıyla iddianame hazırlanacağını açıkladı.
 
Mandelblit'in dosyalara ilişkin yerel saate 19.30'da basın toplantısı  düzenleyeceği kaydedildi.
İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında 3 ayrı dosya bulunuyor.
 
Bunlardan "4000 numaralı" telekomünikasyon yolsuzluğu soruşturması  kapsamında Başbakan Netanyahu, Shaul Elovictch'in sahibi olduğu "Bezeq" medya  şirketine ait "Walla News" adlı internet sitesinde, ailesi lehine haberlere yer  verilmesi karşılığında söz konusu şirkete 276 milyon dolar değerinde mali imtiyaz  sağlamakla suçlanıyor.
 
"1000 numaralı" dosyada ise  Netanyahu'nun 2007-2016 yıllarında iş  adamlarından "hediye" adı altında 283 bin dolar değerinde puro, şampanya,  mücevher ve uçak bileti aldığı iddia ediliyor.
 
"2000 numaralı dosyada da Netanyahu hakkında "rüşvet, yolsuzluk ve  görevi kötüye kullanma" suçlamaları yer alıyor.
 
İsrail Başsavcısı Mandelblit, söz konusu dosyalara ilişkin kararını  vermeden önce geçen ay başında dört gün boyunca Netanyahu'nun avukatlarını  dinlemişt

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap