SON DAKİKA



Haber > Dünya > Netanyahu dalga geçti fatura Bennett'a kesildi! ABD yardımı azaltıyor

Netanyahu dalga geçti fatura Bennett'a kesildi! ABD yardımı azaltıyor

22 Eylül 2021 Çarşamba - 11:57




İsrail'in eski başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Biden ile dalga geçmesinin ardından ABD faturayı Bennett'a kesti. ABD Demir Kubbe için ayırdığı 1 milyar dolarlık yardımda kesinti yaptı.





İsrail'in eski başbakanı Binyamin Netanyahu, Beyaz Saray'da yapılan Biden-Bennett görüşmesine gönderme yaparak, "Biden'ın görüşmede çok dikkatli olduğunu gördüm." ifadeleriyle dalga geçmişti. 

Netanyahu'nun dalga geçmesinin ardından ABD, Siyonist İsrail'e yönelik askeri yardım fonunda kesintiye gitti.

Gazze Şeridi'nde başlatılan Kudüs'ün Kılıcı operasyonuyla çok güvendiği "Demir Kubbesi" yıkılan Siyonist İsrail, kubbeyi yeniden inşa etmek için ABD'den yardım istemişti. İsrail'in savunmasına öncelik veren ABD, demir kubbenin yenilenmesi için 1 milyar dolarlık yardım fonu finanse etmeye hazırlanıyordu.

Dün ABD Temsilciler Meclisi'nde  3 Aralık'a kadar finanse edecek geçici bütçe görüşüldü. Görüşmede, İsrail'in "Demir Kubbe" adı verilen füze sistemini yenileyebilmesi için ayrılacak ek finansman desteğine Demokratlar'dan itiraz geldi.

İtiraz üzerine, İsrail'e yapılacak 1 milyar dolarlık "Demir Kubbe" yardımı geçici bütçe metninden çıkarıldı. 


ABD, geçen yıl İsrail'e "Demir Kubbe" sistemini yenilemesi için 1 virgül 6 milyar dolar yardımda bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap