SON DAKİKA



Haber > Dünya > Nepal’de salgın, turistik Thamel bölgeyi sessizliğe gömdü

Nepal’de salgın, turistik Thamel bölgeyi sessizliğe gömdü

10 Şubat 2022 Perşembe - 14:43




Nepal’in başkenti Katmandu’nun Thamel bölgesi, salgının etkisini arttırmasıyla cazibesini kaybederek sessizliğe gömüldü.





Dünya genelinde yaşam rutini değiştiren, 5 milyondan fazla kişinin hayatını kaybettiği korona virüs salgını Nepal’de turizmi durma noktasına getirdi. Salgın öncesinde turistlerin eğlence merkezi haline gelen başkent Katmandu’nun en turistik caddesi Thamel, sessizliğe büründü.

Eski cazibesini kaybeden, turistlerin de artık tercih etmediği Thamel sokaklarındaki esnaf da kepenk indirdi. Korona virüs salgını nedeniyle Thamel bölgesindeki işletmelerin yüzde 30’u kalıcı olarak kapandı. Dükkanlarına, mağazalarına kilit vuran esnaf, salgın öncesi günlere dönmek istiyor.

Krıshna Lama adlı esnaf, ülkede çok fazla problemin olduğunu ifade ederek, “İşletmeler dibe vurdu. Esnafın büyük bir kısmı buradan ayrıldı, farklı işler yapmaya başladılar” dedi. Bir diğer esnaf Raju Paneru ise, salgın öncesi ve sonrası işletmelerin durumunun karşılaştırılamayacğını kaydederek, “Zor zamanlar geçiriyoruz. Tursitler de gelmiyor. Artık günlük maliyetlerimizi de karşılayamıyoruz, işler durma noktasına geldi. Stresli bir dönemden geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap