SON DAKİKA



Haber > Dünya > Navaz Şerif Londra'da.. İyileşmesi aylar sürebilir

Navaz Şerif Londra'da.. İyileşmesi aylar sürebilir

22 Kasım 2019 Cuma - 12:07




Londra'ya tedavi için giden eski Pakistan başbakanı Navaz Şerif'in kişisel doktoru Dr. Adnan Khan, " Navaz Şerif'in iyileşmesi aylar sürebilir " dedi.





Sağlık sorunları nedeniyle yattığı cezaevinden 8 haftalığına serbest bırakılan eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 19 Kasım Salı günü ambulans uçakla Londra'ya gitti. Navaz Şerif'e kardeşi Şahbaz Şerif ve kişisel doktoru Dr. Adnan Khan eşlik etti. Pakistan Müslüman Birliği (PML-N) lideri Pervaiz Rashid Reuters'e verdiği demeçte, “Navaz Şerif, Londra'da ayrıntılı bir muayeneden geçtikten sonra Boston'a gidecek, seyahat sırasında iki saat boyunca Doha'da kalacak. ” dedi.

21 Kasım Perşembe günü açıklama yapan eski Pakistan Başbakanının kişisel doktoru Dr. Adnan Khan, " Navaz Şerif'in iyileşmesi aylar sürebilir " dedi. 

“Navaz'ın sağlığı şimdilik aynı, iyileşmesi biraz zaman alacak” dedi. "Bir gecede iyileşemez." Adnan, Navaz'ın kaldığı evinde tüm tıbbi tesislerin sağlandığını söyledi. Navaz Şerif ile birlikte kardeşi Şahbaz Şerif, Hasan ve Hüseyin check-up için bugün yeniden kaldığı evden hastaneye gitti.

Eski Başbakanın yurt dışına çıkış yasağının İçişleri Bakanlığınca kaldırılmasıyla daha önce ayarlanan ambulans uçak Şerif'in tedavi gördüğü Lahor kentine çağrıldı. Eski Başbakan Şerif, aile üyeleri ve doktorları, ambulans uçakla Londra'ya gitti. Hava ambulansı, sabahın erken saatlerinde Lahore havaalanının Haj Terminaline Doha'dan geldi. İçinde yoğun bir bakım ünitesi ve ameliyathane kurulurken, bir takım doktor ve sağlık görevlileri de vardı.


Göç kaynaklarına göre, Navaz'ın tıbbi dosyaları hava ambulansında eski başbakan ile seyahat eden takıma verildi. Doktorlar ayrıca ayrılmadan önce kan testleri yaptılar. PML-N sözcüsü Marriyum Aurangzeb, Navaz'ın uçağının Katar'da yakıt ikmali için duracağını söyledi. Sağlık ekibinin de değişeceğini söyledi.

Hastalığı sebebiyle kaldığı cezaevinden 8 haftalık tedavi izni verilen Şerif'e 16 Kasım'da ise yurt dışında tedavi görmesi için 4 hafta izin verilmişti. Lahor Yüksek Mahkemesi, doktorların raporuna göre bu sürenin uzatılabileceğine de karar vermişti. Hakkında yürütülen Aziziye Demir Çelik Fabrikaları davasından Aralık 2018'de 7 yıl hapse mahkum edilen Şerif, geçen ay dang humması şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Şerif'e deri altı kanaması teşhisi konulmuş ancak eski Başbakan hastanede tedavi görürken kalp krizi geçirmişti. Mahkemenin görevlendirdiği 6 doktordan oluşan heyet, Şerif'in cezaevine dönmesinin uygun olmayacağı yönünde görüş bildirirken, eski Başbakanın tedavisi için gereken testlerin bir kısmının da Pakistan'da yapılamayacağını belirtmişti.


Bu rapor üzerine Şerif'e tedavi görmesi için kaldığı cezaevinden 8 hafta izin verilmişti. Tutuklu yargılandığı başka bir dava olan Çaudri Şeker Fabrikaları davasında ise Şerif hakkında kefalet ödeyerek tutuksuz yargılanma kararı verilmişti. Son olarak 16 Kasım'da Lahor Yüksek Mahkemesi, Şerif'e 4 haftalığına yurt dışına çıkış izni verilmesi için İçişleri Bakanlığına yazı yazma kararı almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap