SON DAKİKA



Haber > Dünya > NATO zirvesinden sonra Yunandan tahrik! Ege adalarında uçtu

NATO zirvesinden sonra Yunandan tahrik! Ege adalarında uçtu

20 Haziran 2021 Pazar - 17:16




NATO'da gerçekleşen Erdoğan-Miçotakis zirvesinin ardından Yunanistan Ege'de tahrike devam ediyor. Yunanistan Genel Kurmay Başkanı Floros Ege adaları üzerinde uçtu.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis  NATO Liderler Zirvesi'nde bir araya gelmişti. Erdoğan Miçotakis görüşmesine dair, "İyi oldu, güzel geçti. Temenni ediyorum bundan sonrası da güzel olsun." ifadelerini kullanmıştı. Görüşmenin ardından Yunanistan Ege'de tahriklere yeniden başladı. Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, F-16 uçağı ile Lozan Antlaşması'na göre silahsızlandırılmış olması gereken Ege adaları üzerinde uçtu.

NAVTEX İLANINA ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Ege'de yeniden Navtex ilan eden Yunanistan'a Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan sert tepki geldi. Çavuşoğlu, "Yunanistan ile yeniden bir diyalog başlattık. İstişarelerimizi de başlattık. Dendias geldi ben Yunanistan'a gittim. Sayın Cumhurbaşkanımız da Miçotakis ile bir görüşme gerçekleştirdi. Her iki tarafta da bu kararlılık ve olumluluk devam eder. Yunanistan'ın provokasyondan vazgeçmesi gerekiyor. Ege'de herhangi bir tatbikat yapılmaması için centilmenlik anlaşmamız var, ama bakıyoruz Yunanistan NAVTEX ilan ediyor. Kısacası Yunanistan'ın tahriklerden ve kışkırtıcı adımlardan, provokasyondan vazgeçmesi lazım" dedi.

YUNAN GENALKURMAY BAŞKANI EGE ADALARI ÜSTÜNDE UÇTU

Lozan Antlaşması'na göre silahsızlandırılmış olması gereken Ege adaları Yunanistan tarafından silahlandırılmaya devam ederken, Miçotakis-Erdoğan zirvesinin ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı. 


Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Larisa Hava Üssü'nden bir F-16 savaş uçağı ile havalandı. Lozan Antlaşması gereğince silahtan arındırılmış olması gereken Ege adaları üzerinde uçan Floros, sosyal medya hesabından yayınladı.

Cuma günü Larissa'daki hava kuvvetleri üssünü ziyaret eden Floros Yunanistan'a ait Limni, Bozbaba ve Sakız adaları üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

F-16 ile uçan Floros, Yunan pilot Nikolaos Sialmas’ın, Ege’de 18 Haziran 1992’de bir Türk F-16’sı ile giriştiği ‘it dalaşı’nda kullandığı Mirage 2000 tipi savaş uçağının, Bozbaba adası açıklarında denize çakılması sonucu hayatını kaybetmesinin 29’uncu yılı dolayısıyla, uçuş gerçekleştirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap