SON DAKİKA



Haber > Dünya > NASA uyardı! Hızla Dünya'ya haklaşıyor, bugün saat 19.00'da...

NASA uyardı! Hızla Dünya'ya haklaşıyor, bugün saat 19.00'da...

21 Kasım 2021 Pazar - 18:40




ABD uzay ajansı NASA, Big Ben'den üç kat daha büyük bir asteroidin Dünya'nın yanından geçeceği konusunda uyardı.





NASA, uzay ajansının 'Yakın Yaklaşım' listesine giren devasa uzay kayasını yakından takip ediyor. Ancak NASA'nın aktardığına göre, henüz paniğe kapılmaya gerek yok. Çünkü asteroit gezegenimizden 3,5 milyon mil uzaklıktan geçti.

NASA’nın “potansiyel tehlike”, “yakın Dünya nesnesi” ve "Tehlikeli Olabilecek Cisim" diye nitelediği 3361 Orpheus denilen cisim, ilk olarak 24 Nisan 1982'de Şili'deki Ulusal Astronomi Gözlemevi'nde keşfedildi.

Paris'teki dünyaca ünlü Eyfel Kulesi büyüklüğündeki devasa kaya, her 486 günde bir Güneş'in yörüngesinde dolanıyor, Mars ve Dünya'nınkini geçer ve Venüs'e de yaklaşır. Daha önce 1937, 1978 ve 1982'de Dünya'nın yanından geçti ve 2021 ve 2025'te tekrar geçecek. Bu kez de Pazar günü saat 19:00 civarında Dünya'nın geçmesi bekleniyor.

Büyüklüğü bir futbol sahasıyla eşdeğer olan asteorit, Londra'daki Big Ben olarak da bilinen Elizabeth Tower'ın üç katı büyüklüğünde. NASA'nın Dünya'ya Yakın Nesneler Çalışmaları Merkezi'nde, Dünya'nın yörüngesine veya yakınına doğru ilerleyen asteroitleri ve kuyruklu yıldızları takip etmek için 'yakın yaklaşımları' düzenli olarak kontrol ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap