SON DAKİKA



Haber > Dünya > NASA paylaştı: Mars’tan akılları karıştıran bir kare daha!

NASA paylaştı: Mars’tan akılları karıştıran bir kare daha!

21 Haziran 2020 Pazar - 12:20




NASA'nın Mars'tan paylaştığı kemik benzeri görüntü bir zamanlar Mars’ta yaşam olduğunu düşünen komplo teorisyenleri arasında hızla yayıldı.





Yeniden ortaya çıkan NASA'nın 2014 Mars fotoğrafının Kızıl Gezegende bir femur kemiğini (kalça kemiği) gösterdiği iddia edildi. Görüntü, 14 Ağustos 2014’te Curiosity Rover’s MastCam’i kullanılarak çekildi ve bir zamanlar Mars’ta yaşam olduğunu düşünen komplo teorisyenleri arasında hızla yayıldı.

Bilim adamları Mars atmosferinde karmaşık organizmaları desteklemek için yeterli oksijene sahip olmadığı için Mars’ta fosil olamayacağını belirtiyor.

Geçen yıl, bir bilim adamı Mars’ta fosilleşmiş böcekleri tespit ettiğini iddia etti. Bir diğeri mantar bulduğunu iddia etti. 

NASA’nın daha önce belirttiği gibi, Mars ortamı muhtemelen karmaşık organizmaların oluşumuna elverişli değildir. Geçtiğimiz birkaç milyar yıl içinde Mars’ta daha karmaşık bir yaşam geliştiyse bile, bunun için kesin bir kanıt bulunamadı.

İşte o fotoğraf:


nasanin-mars-insan-kemigi.jpg

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap