SON DAKİKA



Haber > Dünya > NASA; Ay'dan numune getiren şirketlere ödeme yapacağız!

NASA; Ay'dan numune getiren şirketlere ödeme yapacağız!

13 Eylül 2020 Pazar - 16:16




NASA özel şirketlere çağrıda bulunarak, Ay'dan numune getirmeleri durumunda ödeme yapacaklarını duyurdu!





Özel şirketlerin uzaydaki çalışmalarından faydalanmak isteyen NASA, Ay'dan numune elde etmek amacı ile, özel şirketlerle iş birliği çağrısında bulundu.

NASA'dan özel şirketlere çağrı: ''Bize Ay'dan numune getirin!''

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bilindiği üzere 2024 yılında gerçekleştirecek olduğu insanlı Ay seferi ve bu çalışmasının ardından yine gerçekleştirmeyi planladığı Mars görevi için hazırlıklar çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Tahmin edileceği üzere NASA, bu görevler ile bağlantılı olarak hali hazırda onlarca farklı çalışmasını da sürdürüyor. NASA, yine bu çalışmalarına bağlı olarak uzay madenciliği şirketlerinin, Ay yüzeyinden taş, toprak, kum vb. materyaller toplayarak 50 ila 500 gram arasında teslim etmeleri durumunda, bu numuneler için 15.000 ila 25.000 dolar arasında bir ödeme yapacaklarını açıkladı.

Bu duyuruyu NASA yöneticisi Jim Bridenstine atmış olduğu bir tweet ile duyurdu. Jim Bridenstine konuyla ilgili attığı tweette "NASA özel şirketlerden ay toprağı satın alıyor! Uzay kaynaklarını çıkartıp ticari ürünler haline getirmeye başlamak için belirli mevzuatlar oluşturmanın vakti artık geldi." sözlerine yer verdi. 

NASA önemli şirketlerle çeşitli programlarda beraber çalışıyor. Brindenstine, bu şirketlerin ay madenciliğinde de rol almayı kabul edeceğini umduğunu söyledi.


Ay numuneleri, bilim insanlarının Ay projeleri üzerindeki çalışmaları için son derece değerli maddelerdir. Bu arada ek bilgi olarak belirtelim; NASA’nın elindeki tüm Ay numuneleri, Apollo görevlerinden elde edilmiştir. Bunlardan sonuncusu ise 1972 yılında gerçekleştirilen görevden elde edilmiştir.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap