SON DAKİKA



Haber > Dünya > Musul'da 4 köy IŞİD'den kurtarıldı

Musul'da 4 köy IŞİD'den kurtarıldı

14 Ağustos 2016 Pazar - 13:42




Irak'ta Peşmerge, IŞİD'in hakimiyetinde olan Musul kentinin Hazır bölgesinde operasyon düzenledi. Operasyon sonucu 4 köy IŞİD'den geri alındı.





Hazır Cephesi Peşmerge Komutanı Albay Seyid Hejar, IŞİD'in elinde tuttuğu Musul ovasındaki bazı bölgelerin kurtarılması için sabah erken saatlerde geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

4 KÖY KURTARILDI

Operasyona çok sayıda Peşmerge gücünün ağır silahlarla katıldığını belirten Hejar, "Hazır bölgesinde devam eden operasyonda şu ana kadar Kerkeşe, Ebzah, Keyretah ve Tıl Hamid köyleri DAEŞ'ten geri alındı." dedi.

Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da operasyona destek verdiğini aktaran Hejar, çatışmaların şiddetli şekilde devam ettiğini, bu nedenle ölü ve yaralı sayısıyla ilgili ellerinde net bilgi olmadığını kaydetti.

Hejar, Musul kent merkezine yapılacak operasyondan önce ovadaki tüm köylerin ve önemli bölgelerin geri alınması için aşamalı olarak ilerleme sağlandığını sözlerine ekledi.


Öte yandan Musul ilinin güneydoğusunda yer alan Hazır bölgesi, Erbil kent merkezinden 35 kilometre mesafede yer alıyor.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap