SON DAKİKA



Haber > Dünya > Müslüman ülkelerden İsrail'e yaptırım kararı çıkmadı

Müslüman ülkelerden İsrail'e yaptırım kararı çıkmadı

13 Kasım 2023 Pazartesi - 08:58




Gazze’de vahşetin faturası artarken 57 İslam ülkesinin toplandığı zirveden caydırıcı bir yaptırım kararı çıkmadı.





İsrail saldırılarını ne sivil ölümleri ne dünyanın ateşkes çağrıları durduramadı. Kadınların, çocukların can verdiği süreçte İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği üyesi 57 ülkenin bir araya geldiği zirveden Netanyahu’ya gözdağı olacak somut adım çıkmadı. Barış için girişim yetkisi verilen Ankara’nın yaklaşımı da tartışma konusu oldu. Ölümler 11 bini aşarken TBMM’de cola ve nescafe yasağı ‘En sert tavır bu mu’ eleştirilerine yol açtı.

TÜRK ÇELİĞİNİN EN BÜYÜK MÜŞTERİSİ TEL AVİV

Boykot edilen ürünlerin İsrail’le ilgisinin olmadığı hatırlatıldı. Ambargonun, özellikle stratejik ürünlerde gündeme gelmesi gerektiği kaydedildi. Bu noktada ise Türkiye’nin İsrail’e 6 milyar dolarlık ihracatında en büyük kalemi oluşturan çelik satışı öne çıktı. Boykotun bu gibi ürünlerde düşünülmesi gerektiği, Tel Aviv yönetimiyle boru ve petrol hattı gibi enerji alanlarında işbirliklerinin de bu kapsama girdiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap