SON DAKİKA



Haber > Dünya > Mülteci annenin yardım çığlığı

Mülteci annenin yardım çığlığı

27 Haziran 2019 Perşembe - 17:09




Mülteci annenin yardım çığlığı yürekleri dağladı. Meksika'da bir toplama merkezinde bulunan Haitili bir anne, çocuklarının öldüğünü söyleyerek yardım istedi ancak amacına ulaşamadı.





Bodrum'da kıyıda cansız bedeni bulunan Aylan Kürdi, Amerika'ya gitmek isterken nehirde bulunan minik çocuk ve babası... Dünya onları gördü ancak mülteci sorunu büyüyerek devam ediyor.

Bu kez görüntüler Meksika'dan. Bu kez bir çocuk ölmedi, bir anne de ölmedi ancak her an ölümle karşı karşıyalar... Görüntüleri kaydedilen anne çocuğu için yalvarıyor, haykırıyor, yardım istiyor ancak yetkililer tepki vermiyor.

"Oğlum çok hasta, acı çekiyoruz"

İsimsiz anne Haiti'den gelmiş. Meksika'da tartışmalara neden olan toplama merkezleri insani olmayan koşullarda yaşıyor, yaşamaya çalışıyor. Haitili, Afrikalı ve Asyalı mültecilerin tutulduğu göçmen barınağında yiyecek olmadığını söyleyen çaresiz kadın, "Yiyecek yok. İçilebilir su yok. Yardım et, yardım et! O hasta. Beş yaşında, 14 aylık iki oğlum var. Bana yardım et lütfen, oğlum ölüyor" diyor. İşte o sırada dışarıda görüntüleri çeken kişi tarafından yardım alarak çıkmaya çalışıyor ancak görevliler buna izin vermiyor.

15 metrekarede 50 kişi

Meksika'daki göçmen barakasında şartlar o kadar kötü ki, mülteciler 15 metrekarelik odalarda 50 kişi birden uyuyor. Taşan tuvaletler, sağlıksız koşullar, sıçan istilası gibi sorunlar yüzünden kampta protesto gerçekleşti ancak silahlı kuvvetler tarafından bastırıldı.

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD sınırını geçmeye çalışan göçmenlerin tartışmalı şekilde gözaltına alınmasını araştıracağını söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap